Vroeg voorjaar in de duinen (Volgeboekt)

Eind februari voel je het voorjaar al. Vogels sjansen wat af en maken zich klaar voor een nieuw broedseizoen. De bosuil heeft al jongen terwijl het winterkoninkje nog niet eens de dames aan het hof maakt. De eerste voorjaarsbloeiers zich weer zien maar verschillende paddenstoelen laten zich ook nog ontdekken. Kortom, er gebeurt een boel in deze tijd van het jaar.

We gaan een mooie wandeling maken door de Duinen van Oostvoorne vanaf Bezoekerscentrum Tenellaplas. De duinen zijn hier ontzettend afwisselend met bos, poelen, kale zandduinen en natte valleien. Het wordt een gevarieerde wandeling waarbij dieren zich makkelijker laten zien omdat er nog geen blad aan de bomen zit.

In deze tijd van het jaar gebeurt er van alles in de natuur! Ontdek het samen met de gids en meld je aan.  


Boek hier je ticket(s)


Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je het adres Duinstraat 12a, 3235 NK in Rockanje aanhouden.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje.

Praktische Info

Vroeg voorjaar in de duinen (Volgeboekt)

Excursie 1,5 - 2 uur

Tickets bestellen
 • Uitbreiding van 15,5 hectare in de Achthovense Uiterwaarden

  In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de Vijfheerenlanden, hebben we 15,5 hectare aangekocht. Goed voor wilde bijen, vlinders, kamsalamanders en talloze vogelsoorten. Veel dank aan alle Beschermers die dit mogelijk hebben gemaakt!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn onze plannen voor 2024

  Van het herstellen van open duinlandschap tot het bevorderen van bloeiend hooiland en van het in standhouden van een historisch landgoed tot het aankopen en ontwikkelen van nieuwe natuur. Het Zuid-Hollands Landschap is op allerlei…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vrijwilligerswerk

  Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor de natuur en het landschap in te zetten? Word dan vrijwilliger bij het Zuid-Hollands Landschap.

  Lees verder

  Lees verder