Wandeling in de dynamiek van het strand

Jan Alewijn Dijkhuizen

De Slikken van Voorne vormt samen met het aanliggende strand een bijzonder natuurgebied voor de kust van Zuid-Holland. Er ontstaat hier langzaam maar zeker een kleine waddenzee waar ongelooflijk veel leven een thuis vindt, dankzij wieren en schelpdieren die twee keer per dag aanspoelen. Zij vormen de basis van natuur hier.

Vandaag navigeert de gids je langs bijzondere plekken, planten en dieren. Je ontdekt kleine maar fiere planten, gehard door wind en zoute zee. Dieren in allerlei soorten en maten. Van grote grazende reeën, snelle strandplevieren tot bijzondere wiervliegen. De nadruk van deze excursie ligt op de grote dynamiek van het gebied met de bijkomende ontwikkelingen: duin- en duinvalleiontwikkeling, een beginnende slufter en fraaie strandhaak. Gaat het je duizelen bij deze termen maar wel heel benieuwd naar het verhaal van de wind en de zee? We beloven je dat je oren en ogen tekort komt tijdens deze excursie.

Vandaag vroeg op en bleef een stukje nieuwe waddenzee!


Boek hier je ticket(s)

za. 13 juli 2024

08:00 – 10:00 uur

Tickets bestellen

Praktische info

Parkeren

We verzamelen op de parkeerplaats bij restaurant Aan Zee, aan het einde van de Strandweg. Hier kun je ook je auto of fiets makkelijk zetten.

Vogels kijken

Vergeet je verrekijker niet!

Laarzen

Trek laarzen of stevige waterdichte schoenen aan.

Horeca in de buurt

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Wandeling in de dynamiek van het strand

Excursie ruim 5 kilometer

Tickets bestellen
 • Red de vlinder

  Het gaat heel slecht met vlinders in Zuid-Holland! En dat heeft ernstige gevolgen. Gelukkig kunnen we de vlinder helpen door meer kruidenrijk grasland te ontwikkelen.

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder