Waterbeestjes zoeken

Ga mee op zoek naar wat er allemaal in het water krioelt…

Er leeft van alles in het water…van grote vissen tot hele kleine waterbeestjes. Maar wat zijn het eigenlijk voor diertjes? Het is ontzettend spannend en boeiend om te zien wat er allemaal leeft in het water, maar het is nòg leuker om zelf met een schepnetje allerlei waterbeestjes te gaan vangen. Doe mee en ontdek welke diertjes er onder water leven…

Je gaat onder begeleiding van een deskundige, iemand die echt ALLES weet, op zoek naar waterdiertjes met een schepnetje. Met behulp van zoekkaarten kun je er zelf achter komen welke diertjes je hebt gevonden. Wie weet wat we allemaal tegenkomen en vangen. Misschien wel een waterschorpioen. Het is handig om laarzen aan te trekken of sandalen die nat mogen worden.

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats Nieuw Leeuwenhorst aan de Gooweg, 2211 XX in Noordwijkerhout. (Tussen Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout, ter hoogte van bushalte Nieuw Leeuwenhorst).

Openbaar vervoer

Plan de reis naar Bushalte Nieuw Leeuwenhorst, Noordwijkerhout met 9292.nl. Vanaf de bushalte is het 1 minuut lopen.

Leuk voor kids

Speciaal voor kinderen, onder begeleiding van maximaal één volwassene per kind.

Laarzen

Laarzen of sandalen zijn praktisch, je kunt namelijk natte voeten krijgen.

Locatie

Verzamelen op het P-terrein Nieuw Leeuwenhorst aan de Gooweg, 2211 XX Noordwijkerhout

Praktische Info

Waterbeestjes zoeken

Excursie

 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap

  Met de Beleefkaart van het Zuid-Hollands Landschap ontdek je de mooiste gebieden. Deze grote papieren kaart biedt volop inspiratie voor een dagje uit.

  Lees verder

  Lees verder
 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Meer natuur? Het kán!

  Elke hectare groen is van groot belang voor planten, dieren en mensen. Help mee met het leggen van de puzzel voor meer natuur in Zuid-Holland.

  Lees verder

  Lees verder