Orchideeen in de Westduinen

Orchideeen in de Westduinen

Dankzij dit eeuwenoude beheer is dit gebied rijk aan bijzondere planten zoals in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje.

In de volksmond heet dit gebied ook wel liefkozend “hobbelwei.” Hobbelige duinen, zonder struweel, met drogge toppen en natte valleien, poeltjes en militaire zendmasten uit de jaren 50. In het noorden wordt het duinterrein doorsneden door de Klarebeekweg, die als toegangsweg dient voor het marinezendstation in het terrein. In het westen grenst het terrein aan jong, open polderland. Het oostelijke deel grenst aan oud agrarisch gebied met een meer besloten karakter.

Wandel mee in dit prachtige gebied en ga mee met onze gids.Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is op de parkeerplaats t.h.v Westduinweg 37, hoek Klarebeekweg in Ouddorp.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Orchideeen in de Westduinen

Excursie

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder