Orchideeen in de Westduinen (vol)

Orchideeen in de Westduinen

Dankzij dit eeuwenoude beheer is dit gebied rijk aan bijzondere planten zoals in de nazomer de herfstschroeforchis en het gentiaantje.

In de volksmond heet dit gebied ook wel liefkozend “hobbelwei.” Hobbelige duinen, zonder struweel, met drogge toppen en natte valleien, poeltjes en militaire zendmasten uit de jaren 50. In het noorden wordt het duinterrein doorsneden door de Klarebeekweg, die als toegangsweg dient voor het marinezendstation in het terrein. In het westen grenst het terrein aan jong, open polderland. Het oostelijke deel grenst aan oud agrarisch gebied met een meer besloten karakter.

Wandel mee in dit prachtige gebied en ga mee met onze gids.Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is op de parkeerplaats t.h.v Westduinweg 37, hoek Klarebeekweg in Ouddorp.

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Orchideeen in de Westduinen (vol)

Excursie

 • Maaien in de natuur – hoe zit dat?

  Terwijl de meeste Nederlanders van een luie vakantie genieten, is het voor boswachters in regio Veenweiden nu flink aanpoten. De hooibouw is een belangrijke periode voor het beheer van onze graslanden. Maaien is een uitgekiende…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: Fotomodellen

  Lijkt het je leuk model te staan voor foto’s die het Zuid-Hollands Landschap gebruikt voor tijdschrift, email-nieuwsbrieven, website en meer? Dit is je kans! Het kost je een paar uur. Als tegenprestatie ontvang je professionele…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomer in Zuid-Holland

  Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zomerwandelingen! Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Gratis magazine

  Vind je het leuk om in Zuid-Holland op pad te gaan? En ben je dol op de natuur? Dan is dit magazine wat voor jou.

  Lees verder

  Lees verder