Wildplukwandeling en workshop lentekruiden

Aan de vooravond van de dag van de biodiversiteit nemen wij alvast een voorproefje… Wat hebben biodiversiteit en insecten met ons eten te maken? Ga mee op deze verrassende wandeltocht!

Eendenkooi Bakkerswaal is een uniek stukje natuur in het drukke Zuid-Holland. Hier vinden allerlei eenden en allerlei andere dieren hun rust. Omdat hier weinig mensen komen en de natuur redelijk vrij haar gang kan gaan, vind je hier ook bijzondere bloemen en wilde kruiden.

Kruidentherapeut Marjan Pols de Pee neemt je mee op een interessante wandeltocht door het gebied. Onderweg ontdek je een verscheidenheid aan planten. Marjan vertelt je wat de wilde planten en kruiden voor ons kunnen betekenen en hoe we ze kunnen gebruiken. Leren begrijpen wat je echt nodig hebt om gezond te zijn en gezond te eten. Liefst uit je directe omgeving, liefst uit de natuur zelf. Marjan vertelt je hoe wildplukken samenhangt met biodiversiteit en hoe je dit op een verantwoorde manier kunt doen.

Tijdens de wandeling pluk je de kruiden waar je vervolgens samen met Marjan lentethee, kruidenspread en groentesoep van gaat maken.

Draag dichte (wandel)schoenen of laarzen en neem eventueel een (pluk)mandje of tasje mee!

Excursie is volgeboekt

Praktische info

Horeca in de buurt

Een fijne rustplaats waar je onder het genot van koffie, thee of een drankje in combinatie met iets lekkers kunt bijkomen in een sfeervolle omgeving. Theethuin onder de pannen

Geen honden

Locatie

Schuwacht 232, Lekkerkerk

Praktische Info

 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder
 • Speel de Kuiken Quiz

  Herken jij alle (jonge) vogels? Test je natuurkennis in 10 donzige vogelvragen en daag je familie en vrienden uit. Eitje toch? ;-) Na afloop ontvang je de juiste antwoorden. 🐣

  Lees verder

  Lees verder