Wintervaren naar natuureiland Sophiapolder

Midden in de getijdenrivier De Noord ligt het natuureiland Sophiapolder. Je kunt hier heerlijk wandelen over vlonders en dijken. In drie kwartier loop je helemaal rond. Om op het eiland te komen zetten onze schippers je gratis over met een voetveer.

Er zijn maar weinig mensen die dit gebied bij Hendrik-Ido-Ambacht weten te vinden, maar voor vogels is dit een waar paradijs. Op de voedselrijke slikplaten doen ze zich tegoed aan krabbetjes, slakken, pieren en andere kleine dieren. Vanuit de observatiehut kun je soms wel duizenden trekvogels tegelijk bekijken. Vaar je deze winter eens mee?

In deze winter gelden deze vaardata en -tijden:

 • Zaterdag 26 november 2022
 • Zaterdag 17 december 2022
 • Zaterdag 21 januari 2023
 • Zaterdag 18 februari 2023

  Eerste afvaart vaste wal 12:00 uur, laatste afvaart Sophiapolder 16:00 uur.

Praktische Info

Wintervaren naar natuureiland Sophiapolder

Excursie

Meer informatie
 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder