Zomer in Klein Profijt

Warme zomeravonden zijn magisch: wanneer de zon bijna ondergaat zwelt de vogelzang nog even aan. Zwaluwen pakken hun laatste insecten nog snel mee terwijl de bever juist tevoorschijn komt. Laat je deze avond verrassen door de natuur en ga mee!

Langs de oevers van de Oude Maas ligt een bijzonder stukje natuur: een oud griend waar het rivierwater twee keer per dag binnenstroomt. In deze wilgenjungle voelen veel dieren en planten zich thuis. Er wonen ook bevers! Geen mooier moment dan op een mooie zomeravond oog in oog met dit dier te staan. De gids kent het gebied en haar bewoners als geen ander.

Waar wacht je nog op? Trek je kaplaarzen of waterdichte schoenen aan en meld je aan!Praktische info

Parkeren

We verzamelen aan het einde van de Schenkeldijk op de parkeerplaats.

Laarzen

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Excursievoorwaarden

Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze excursievoorwaarden.


Praktische Info

Zomer in Klein Profijt

Excursie

Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerkrant 2023

  Picknicken, genieten van de zonsondergang, een krekelconcert of een heerlijke wandeling? Onze boswachters hebben speciaal voor jou de leukste tips verzameld in de Zomerkrant. Gratis beschikbaar voor iedere natuurliefhebber!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder