Zomeravond in de Duinen

Warme zomeravonden in de duinen zijn magisch: wanneer de zon bijna ondergaat zwelt de vogelzang nog even aan. Zwaluwen pakken hun laatste insecten nog snel mee terwijl de vleermuizen juist tevoorschijn komen. Laat je deze avond verrassen door de natuur.

In de natuur is geen dag hetzelfde. Mede dankzij de vier seizoenen. In hartje zomer kun je genieten van avonden waar geen einde aan lijkt te komen. Dieren lijken dan soms ver weg maar juist in de avond komen de reeën weer tevoorschijn, scheren zwaluwen nog een keer over Tenellaplas om de laatste insecten mee te pikken. Blauwe glazenmakers vechten elkaar diezelfde plas uit. En er bloeien veel, heel veel planten.

Strik je veters deze zomeravond en ontdek samen met de gids het moois van de natuur in hartje zomer. Kom samen of met het hele gezin en geniet!

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij het Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je het adres Duinstraat 12a, 3235 NK in Rockanje aanhouden.

Horeca in de buurt

Check vooraf de website voor de meest actuele openingstijden

Vogels kijken

Verrekijker mee!

Locatie

Duinstraat 12a, 3235 NK, Rockanje

Praktische Info

 • 6 op de 10 inwoners van Zuid-Holland snakt naar meer natuur

  Uit onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Delta in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat ruim 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Van de ondervraagden wil ruim de helft meer natuur in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Bezoek de Bunkerdag

  Duik in het verleden en onder de grond bij het Vinetaduin. Normaal zijn deze betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar nu zijn ze voor één dag geopend. Een unieke kans!

  Lees verder

  Lees verder
 • Vroege Vogels in de Krimpenerwaard

  Afgelopen weekend stond Vroege Vogels in het teken van de Krimpenerwaard. Een regio die onze beheerders als hun broekzak kennen. Kijk de uitzending nu terug en geniet van alle natuurbeelden.

  Lees verder

  Lees verder
 • Heerlijke lenterondjes

  De lente is een ideale tijd voor een stevige wandeling. Om je op weg te helpen in de natuur, hebben onze boswachters de vijf mooiste lenterondjes op een rij gezet.

  Lees verder

  Lees verder