Krijgsgeschiedenis Vinetaduin - 24 juni Art Break Festival Hoek van Holland

Foto: Bas de Mos
  • De natuur in
  • Krijgsgeschiedenis Vinetaduin - 24 juni Art Break Festival

zondag 24 juni 11:00 - 15:00 uur Een bijzondere excursie in het Vinetaduin. Duik in de geschiedenis van dit beschermd natuurgebied.

Foto: Bas de Mos

Praktische info

Locatie

Rechtstraat 31, 3151 HN, Hoek van Holland

Stap terug in de tijd met een excursie door het Vinetaduin op zondagochtend -en middag 24 juni tijdens het Art Break Festival.

Het Vinetaduin herbergt een uniek rijksmonument bestaande uit een combinatie van vier lagen krijgsgeschiedenis uit de 20e eeuw. Midden in het beschermde natuurgebied liggen Nederlandse kazematten uit de Eerste Wereldoorlog, een Nederlandse kustbatterij uit het Interbellum, een Duitse kustbatterij uit de Tweede Wereldoorlog en een Amerikaans communicatiestation uit de Koude Oorlog. Tijdens de excursie nemen gidsen je zowel boven als onder de grond mee terug in de tijd en maken de tastbare geschiedenis beleefbaar.

De tand des tijds en de natuurontwikkeling is van grote invloed geweest op het erfgoed en juist die vergankelijkheid laten we graag zien. Eikenbomen schuilen nu in een loopgraaf tegen de zoute zeelucht, vleermuizen overwinteren in de scheuren van het 450 meter lange gangenstelsel en de meterslange wortels van helmgras glippen naar binnen door kieren in het beton. Deze excursie slaat een bijzondere brug tussen de natuur- en erfgoedwaarden die het Vinetaduin rijk zijn.

Kortom, de excursie biedt een unieke kans om dit normaal gesproken niet toegankelijke duingebied te bezoeken.

Art Break Festival
Hét strandfestival voor het hele gezin aan strand rechtestraat Hoek van Holland op 24 juni. Combineer een dagje strand met cultuur, werk van diverse kunstenaars, natuur en muziek waarbij je niet stil kan zitten. De excursie start voor deze gelegenheid op het terrein van het Art Break Festival. Je wordt per bus heen en weer gebracht van het festivalterrein naar het Vinetaduin én weer terug.

Inschrijven
Kom op 24 juni naar de stand van het Zuid-Hollands Landschap op het Art Break Festival bij Strand Rechtestraat in Hoek van Holland. Je kunt ter plekke inschrijven voor de excursie van  11.00-13.00 uur of 13.00-15.00 uur. 

Kosten*

Volwassenen € 8,00 (normaal) - € 5,00 (Beschermer)
Kinderen       € 3,00

*LET OP! - gepast betalen, pinnen is niet mogelijk

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan aan de Rechtestraat in Hoek van Holland.

Niet geschikt voor mindervaliden

Deze excursie is niet geschikt voor mindervaliden.

Wandelen

Het natuurgebied Vinetaduin is normaal gesproken afgesloten voor publiek. 

Let op je kleding

Trek stevige schoenen en gepaste kleding aan of neem extra kleding mee. In het gangenstelsel en de bunkers is de temperatuur een stuk lager dan buiten.

Art Break Festival

De excursie start op het terrein van het Art Break Festival - Strand Rechtestraat ter hoogte van 'De Surfschool'. Alleen contant betalen.

Locatie

Rechtstraat 31, 3151 HN, Hoek van Holland

Ook interessant

Leuk voor kinderen
Oostvoorne
zondag 3 maart
B(l)oeiend Mildenburg
Bijzondere flora
Oostvoorne
zondag 28 april
Voorjaar in Ockenburgh
Bijzondere flora
Den Haag