Ontdek het dierenleven op de Zandmotor met een gids Den Haag/Kijkduin

Bontbekplevier - Foto: Nico van Kappel Bontbekplevier - Foto: Nico van Kappel
  • De natuur in
  • Ontdek het dierenleven op de Zandmotor met een gids

zondag 29 december 10:00 - 12:30 uur Stichting Het Zuid-Hollands Landschap nodigt u uit voor een avontuurlijke tocht naar de Zandmotor. Deze grote zandbank is aangelegd in de vorm van een schiereiland tussen Hoek van Holland en Den Haag. Onder invloed van golven, wind en stroming langs de kust verandert de zandbank steeds weer.

Bontbekplevier - Foto: Nico van Kappel Bontbekplevier - Foto: Nico van Kappel

Praktische info

Locatie

Machiel Vrijenhoeklaan (keerlus, zie kaartje), 2555 NW, Den Haag

Het zand verspreidt zich langs de kust en hoopt zich ook op in aangroeiende duintjes. Her en der verschijnen allerlei planten. Ook vissen, schelpdieren en andere dieren voelen zich hier thuis, zoals de bontbekplevier en drieteenstrandloper.

Voor de tocht is een goede conditie nodig, want u wandelt over (los) zand. Bereid je erop voor dat je misschien een eindje door het water gaat waden op deze wandeling!

Voordeelagenda 2018

Normaal gesproken kost deze excursie € 8,- maar als lezer van de Voordeelagenda krijgt u € 3,- korting en betaalt slechts € 5,- p.p.

Klik hieronder op 'Promotie code opgeven' en vul de kortingscode in uit de agenda.

Praktische info

Startpunt excursie

We verzamelen ter hoogte van de keerlus op de Machiel Vrijenhoeklaan bij het vakantiepark Kijkduin. Bij deze lus kunt u ook parkeren.

Horeca in de buurt

De Haagsche Beek aan de Machiel Vrijenhoeklaan, heet je van harte welkom voor een ontbijt, lunch, diner of een kopje koffie met een heerlijk gebakje.

Openbaar vervoer

Bus 23, 24 en 26 rijden tot aan bushalte Kijkduin. Van daar af ligt het vertrekpunt van de wandeling op ruim tien minuten lopen (plannen via Google Maps9292 of de NS Reisplanner).

Leuk voor kids
Vogels kijken
Laarzen komen van pas

Door hoogwater kan het voorkomen dat je door stroompjes moet lopen. Soms kunnen laarzen te laag zijn en waden we op blote voeten door het water.

Locatie

Machiel Vrijenhoeklaan (keerlus, zie kaartje), 2555 NW, Den Haag

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 18 oktober
Herfstwandeling Ockenburgh
Wandelen
Den Haag