Fruitplukdag – Save the date!

Reserveer 14 september alvast in je agenda!

Dit evenement is speciaal voor Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap

Ga mee avontuurlijk de boom in! Klim op een ladder om bij de peren en appels die hoog in de boom hangen te komen of pluk nog net op je tenen het laaghangende fruit. Eenmaal thuis kun je heerlijke gerechten bereiden met het geplukte fruit zoals appeltaart of stoofperen. Of geniet ter plekke uit het vuistje van een heerlijk sappige appel!

Over de Fruitplukdag

Tegenwoordig worden appels en peren voornamelijk op laagstammige boompjes gekweekt zodat ze makkelijk geplukt kunnen worden. Hoogstamfruitbomen, zoals we die van vroeger kennen, verdwijnen hierdoor helaas uit het landschap. In deze cultuurhistorische hoogstamboomgaard pluk je tijdens Fruitplukdag nog oudhollandse fruitrassen, onbespoten en dat proef je!

Zin om langs te komen?

Het fruit moet nog verder groeien en op smaak komen, maar het zou best een mooie oogst kunnen worden. Zodra we weten dat deze dag kan doorgaan, hoor je van ons via de nieuwsbrief en onze digitale kanalen. Vanaf dat moment kun je je ook gaan aanmelden.


Locatie

Schoonrewoerdse Wiel, Diefdijk, 4143 MG, Schoonrewoerd

Praktische Info

 • Kraak de zomerquiz

  Het broedseizoen is voorbij. Waar vliegen onze grutto's heen om te overwinteren? Saoedi-Arabië, Suriname of Senegal? Speel de hele quiz en maak kans op twee vrijkaartjes voor een van onze excursies!

  Lees verder

  Lees verder
 • Dit zijn wij

  We weten niet wat de toekomst brengt, maar we hebben de natuur nodig. Om te ademen, te spelen of tot rust te komen. De natuur is het fundament van ons bestaan en van vele planten…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zomerwandelingen

  Speciaal voor de zomer hebben we vijf prachtige wandelingen uitgestippeld. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder