Opleidingsplaats (BBL) junior boswachter

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft een opleidingsplaats (BBL) beschikbaar! We zijn per direct op zoek naar een BBL-leerling bos en natuur niveau 3-4 voor onze regio Veenweiden (0,8 fte - 32 uur) voor het schooljaar 2019-2020. Een mooie ervaring! Iets voor jou?

Wij bieden een zeer gevarieerde opleidingsplaats voor een junior boswachter waar je alle vaardigheden op het gebied van bos- en natuurbeheer kunt leren. Je wordt onderdeel van het regioteam en begeleid door zeer ervaren boswachters. In het begin werk je vooral buiten in het veld en voer je de reguliere natuurbeheerswerkzaamheden uit, je onderhoudt recreatieve voorzieningen en werkt met de vrijwilligersgroepen. Later in de opleiding werk je ook binnen op kantoor en leer je werken binnen de beheersplancyclus, maak je werkplannen, vraag je offertes op bij aannemers en begeleid je hen in de uitvoering van het werk. En natuurlijk maak je kennis met een stuk communicatie bij de publieksactiviteiten.

Over de regio Veenweiden

De regio Veenweiden strekt zich uit van de graslanden in de Krimpenerwaard, via natuureiland De Zaag net ten oosten van Rotterdam, tot het Diefdijkgebied bij Leerdam en kenmerkt zich door de grote hoeveelheid graslanden die veelal verpacht wordt aan agrariërs, drie Natura-2000 gebieden in de Vijfheerenlanden, een aantal getijdengebieden en mooie boezemlanden, in de Krimpenerwaard. We creëren de ideale omstandigheden voor grutto’s, tureluurs, zwarte sterns, purperreigers, bevers, orchideeën, vlozegge en zomerklokjes. Het regiokantoor is gevestigd in Gouderak en heeft een team van 8-10 medewerkers. Je werkt onder leiding van het regiohoofd, je dagelijkse aansturing wordt gedaan door ervaren boswachters Uitvoering.  

Over ons

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, monumenten en molens. Stichting het Zuid-Hollands Landschap zorgt sinds 1934 voor de groene schatten in de drukste provincie van ons land. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap werken we aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van 50.000 beschermers en hun gezinnen en veel vrijwilligers werken we er hard aan om het groen tussen het grijs te laten groeien van 6 naar 10%. Samen maken we Zuid-Holland nog mooier. Het Zuid-Hollands Landschap is gevestigd in Delft, bestaat uit de afdelingen T & O (Terreinen en Opstallen), MCF (Marketing, Communicatie en Fondsenwerving), Vrijwilligers/De Groene Motor en Financiën & Bedrijfsvoering, heeft 50 medewerkers en drie regiokantoren in Oostvoorne, Hoek van Holland en Gouderak. In iedere regio leiden wij een BBL-er op.

Wat vragen wij

  • Je bent ingeschreven en toegelaten tot een BBL-opleiding MBO Bos en Natuur, niveau 3 of 4.
  • Je hebt een actieve leerhouding, houdt van aanpakken, werkt graag in een team en kunt helder communiceren.
  • Je bent bereid om (zwaar) fysiek werk uit te voren, van zagen tot maaien tot hekken repareren. Enige ervaring op dit vlak is een pré.
  • Je hebt interesse in natuurbeheer en passie voor de natuur.
  • Je woont in de regio Veenweiden, bent in bezit van rijbewijs B (BE is een pré) en hebt eigen vervoer.
  • Je bent bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Wat bieden wij

  • Een aanstelling voor een leerwerktraject voor de duur van je opleiding gedurende 32 uur per week (86,5%). De cao Bos en natuur, ondernemingsdeel De Landschappen is van toepassing.
  • Het minimumloon voor jouw leeftijd met een opslag van 20%, vergoeding van woon-werkverkeer, vakantiegeld en vakantie-uren.
  • De mogelijkheid om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap en het volgen van relevante interne opleidingen.

Jouw sollicitatie en CV kun je, digitaal en als pdf, uiterlijk 1 juli 2019 sturen aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, n.vanbergen@zhl.nl. Ninouk Vermeer, regiohoofd Veenweiden, kan je vragen over de inhoud van dit leerwerktraject beantwoorden, zij is bereikbaar op telefoonnr. 06 - 23 922 339.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.