Uitzicht over de Tenellaplas - M.C. Berg - Zuid-Hollands Landschap

Over het bezoekerscentrum

Midden in het duingebied van Voorne ligt Bezoekerscentrum Tenellaplas. Een ideaal startpunt om de natuur te verkennen en je uitgebreid door onze vrijwilligers te laten informeren. De afwisseling van bossen, duingraslanden, natte valleien en stille meertjes maakt dit landschap zo bijzonder. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de omgeving. In het duingebied komen honderden verschillende wilde planten- en broedvogelsoorten voor. En dat op slechts een half uur rijden van Rotterdam!

Vrijdag: 13:00 uur – 16:30 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 uur – 16:30 uur

Tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 8 januari)

Maandag: 13:00 uur – 16:30 uur
Dinsdag t/m zondag: 10:00 uur – 16:30 uur

Aangepaste openingstijden:

25 december (Eerste Kerstdag): 13:00 – 16:30 uur
26 december (Tweede Kerstdag): 10:00 – 16:30 uur
1 januari (Nieuwjaarsdag): gesloten

Ons adres is: Duinstraat 12a, 3235 NK Rockanje.

Met de auto

 • Vanuit Rotterdam: N15, N218 of N496 richting Rockanje.
 • Vanuit Hellevoetsluis:N57 of N496 richting Oostvoorne.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Rotterdam neem je de metro naar Spijkenisse centrum. Vervolgens neem je buslijn 403 naar Oostvoorne en stap je uit bij de halte Berkenrode. Daarna loop je ongeveer 50 meter door in de rijrichting van de bus en sla je rechtsaf bij de bordjes ‘Bezoekerscentrum ZHL’. Het is nu nog 25 minuten lopen.

 

Direct naast het bezoekerscentrum ligt een ruimte parkeerplaats, voor voertuigen met een maximale doorrijhoogte van 2,20 meter. Als deze parkeerplaats vol is, dan kun je terecht bij de parkeerplaats aan de Berkenrijsweg (volg de borden). Hier geldt overigens geen doorrijdhoogte voor grote voertuigen.

Stuur een e-mail naar: info@zhl.nl of bel naar (0181) 48 39 09. Wil je als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg bezoekerscentrum_tenellaplas op Instagram.

De duinen en bossen rond ons bezoekerscentrum vormen een prachtig recreatiegebied. Download gratis onze wandel- en fietsroutes of neem (tegen een kleine vergoeding) een folder mee bij de balie van ons Bezoekerscentrum. Met een Beschermerspas krijg je korting!

Kies een route uit

Wil je in alle rust van de natuur genieten? Kom dan eens op een doordeweekse dag. Dan heb je de paden vrijwel voor jezelf. De enige die je dan tegenkomt zijn onze grazende exmoorpony’s en galloways.

Wendy Cieremans Zuid-Hollands Landschap

Wendy Cieremans Zuid-Hollands Landschap

 • Kies jij 15 maart voor de natuur? Het Groene Kieskompas helpt je op weg

  De Provinciale Staten-verkiezingen komen eraan. In de afgelopen jaren heeft de provincie een steeds grotere rol gekregen op het gebied van natuur en landschap. Tijdens de verkiezingen op 15 maart bepaal jij hoe het natuur-…

  Lees verder

  Lees verder
 • Stap voor stap werken we aan meer natuur. Ook in 2023!

  Steeds meer mensen beseffen dat we een groene omgeving nodig hebben. Voor onze gezondheid en alle planten en dieren waar de mens mee samenleeft. Helaas is groen in Zuid-Holland niet vanzelfsprekend. Wist je dat er…

  Lees verder

  Lees verder
 • Winterwandelen in Zuid-Holland

  Wil je meer bewegen in 2023? Dat komt goed uit, want onze boswachters hebben vijf prachtige winterwandelingen voor je samengesteld. Zo werk je aan je conditie, terwijl je geniet van de gezonde buitenlucht. Vraag de…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder