Bijzondere excursie De Blink Noordwijk

Fotograaf: Cilka Maas

zaterdag 18 juli 08:00 - 11:00 uur Wandel mee met deze bijzondere excursie door het duinlandschap in Noordwijk. Natuurgebied De Blink is normaal niet toegankelijk.

Fotograaf: Cilka Maas

Praktische info

Locatie

Langevelderlaan 45, Noordwijk

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Tot en met 1 september 2020 gaan sommige excursies wél door, maar met een maximum aantal van 7 personen per excursie.

Als je je hebt aangemeld voor deze activiteit, dan brengen we je ook per mail op de hoogte van deze aanpassing. Hartelijk dank voor je begrip.

Oorspronkelijke tekst

Het mooie duinlandschap van De Blink is niet doorsneden door paden. Deze natuurexcursie is een unieke ervaring en kan worden georganiseerd met medewerking van Waternet.

Wij gaan op zoek naar reeën en konijnen. De zandverstuivingen zijn bijzonder en hierdoor ook de vegetatie. De mannetjesereprijs en muurpeper groeien in dit ruige gebied. Misschien kom je de zeldzame zandhagedis tegen op de drogere en hetere zuidhellingen. Verder mooi te zien is het verschil tussen de egelantier en de hondsroos. Broedvogels zijn o.a. roodborsttapuit, nachtegaal, boomleeuwerik en vorig jaar ook gekraagde roodstaarten, met een beetje geluk komen we ook een vos tegen.

We eindigen onze wandeling bij de Stayokay Noordwijk en sluiten af met een kopje koffie of thee. 

Omdat er geen paden zijn, is deze excursie minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Praktische info

Parkeren en startpunt

Wij starten de excursie tegenover de Stayokay, Langevelderlaan 45 in Noordwijk. Je kunt hier ook parkeren in de omgeving. 

Kledingtip

Trek stevige wandelschoenen aan en een lange broek ter bescherming!

Locatie

Langevelderlaan 45, Noordwijk

Ook interessant

zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 18 oktober
Herfstwandeling Ockenburgh
Wandelen
Den Haag
Wandelen
's-Gravenzande