Hoor het is de roep van een bosuil! Op avon(d)tuur in het Westland

zaterdag 30 maart 20:00 - 21:30 uur Het spreekwoord luidt: ‘In mei leggen alle vogels een ei’. Voor de bosuil ligt het net even anders, die begint meestal begin maart al met zijn nestje. Een mooie gelegenheid voor een bosuilen excursie in het Staelduinse Bos.

Praktische info

Locatie

Staalduinlaan 19, 2691 NN, 's-Gravenzande

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

De bosuil is de meest voorkomende uilensoort in Nederland. Ook in het Staelduinse Bos komt deze uil veelvuldig voor. Dankzij de vele oude, en vooral holle bomen, is dit bos bij uitstek dé plek om te broeden.

Zien doen we de bosuil waarschijnlijk niet. Maar het geluid, dat vooral bekend is van griezelfilms, krijgen we met een beetje geluk wel te horen. Aan de hand daarvan kunnen we achterhalen of we met een mannetje, vrouwtje of misschien wel takkelingen (zoals jonge uiltjes genoemd worden) te maken hebben.

Tip!
Trek stevige schoenen aan, want in een donker bos zie je niet goed waar je voeten terechtkomen. Om de uilen en andere dieren in het bos niet te laten schrikken maken we gebruik van het maanlicht. Een zaklamp is dan ook niet nodig.

Over de bosuil
Een bosuil is ongeveer zo groot als een kraai, heeft een grote ronde kop en grote, brede vleugels. Er zijn drie kleurvarianten, grijs, donkerbruin en roestrood. Bij al deze kleurvormen komen lengtestrepen op het verenpak voor. De schouders en vleugels zijn getekend met witte druppels. De ogen zijn zwart. Overdag rusten ze veelal dicht tegen een boomstam aangedrukt. Gedrongen lichaam en relatief grote kop.

Praktische info

Parkeren

We verzamelen op het parkeerterrein tegenover Staelduinlaan 19, 2691 NN 's-Gravenzande. 

Horeca in de buurt

Brasserie De Bosrand, Staelduinlaan 1a, 2691 NN 's-Gravenzande.

Openbaar vervoer

Het Staelduinse Bos is te bereiken per OV, stap uit bij Busstop Heenweg, ’s Gravenzande. Plan je reis via 9292.nl

Bijzonderheden

De wandeling is niet geschikt voor mindervaliden en kinderen onder de 12 jaar.

Locatie

Staalduinlaan 19, 2691 NN, 's-Gravenzande

Ook interessant

vrijdag 6 september
Vleermuizen Mildenburgbos
Avontuurlijk
Oostvoorne
Excursie
Oostvoorne
Wandelen
's-Gravenzande