Bunkers langs de vloedlijn

Bunkers zitten vol vleermuizen en vol verhalen. Op deze pagina geven we je tips om dit militaire erfgoed zelf te beleven in onze provincie.
Dit jaar organiseerden we voor het eerst de Bunkernacht in het Staelduinse Bos. Deelnemers konden meedoen aan drie bunker- en vleermuisexcursies. Bekijk hier hoe leuk dit nachtelijke avontuur was.
Stap terug in de tijd en ga mee op excursie door het Vinetaduin. Hier komen vier lagen krijgsgeschiedenis bij elkaar. Het landschap herbergt een schat van herinneringen die deze geschiedenis tot leven brengen. Meld je snel aan!
Vanaf ons Bezoekerscentrum Tenellaplas is het zo'n 50 minuten lopen naar de Biberbunker, maar je kunt bij ons ook een fiets huren. Voor Beschermers is dat zelfs gratis! Graag wel even reserveren.
Deze bunker maakt onderdeel uit van het Vineta complex en werd door de Duitsers gebruikt voor de opslag van zware granaten. De bunker is ieder zaterdag te bezichtigen tussen 13.00 en 16.00 uur dankzij de Stichting Fort aan den Hoek van Holland.
Bunkers zitten vol vleermuizen en vol verhalen. In gebieden van het Zuid-Hollands Landschap brengen vrijwilligers die verhalen tot leven. Ter kennismaking met ons tijdschrift bieden we het artikel hier gratis aan.
Deze wandelroute voert je langs resten van de Atlantikwall in het duinlandschap bij Noordwijk. De Atlantikwall was een verdedigingslinie die de Duitsers in WOII aanlegden om een invasie van de geallieerden te voorkomen.
Wat is er nog te zien van de Atlantikwall? Deze route geeft het antwoord: talrijke bunkers liggen verspreid in het landschap, sommige verstopt onder het zand, andere duidelijk zichtbaar.