5x duurzame kerstcadeaus

Kerst is helaas niet de meest duurzame periode van het jaar, maar daar willen wij verandering in brengen! Er zijn veel alternatieven om kerst toch een stukje duurzamer te maken. Zo ga je met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Ben jij nog op zoek naar een origineel (kerst)cadeau voor onder de boom? Wij hebben vijf duurzame kerstcadeaus voor je op een rijtje gezet. Bekijk de hele collectie in Bezoekerscentrum Tenellaplas.


Viltproducten van Sjaal met Verhaal

Alle producten van Sjaal met Verhaal hebben iets belangrijks gemeen: ze zijn kleurrijk, uniek en handgemaakt. Met de verkoop creëert Sjaal met Verhaal werk voor meer dan duizend vrouwen in Nepal en Thailand. Economisch zelfstandig kunnen zijn heeft een enorme positieve impact op hun leven en dat van hun kinderen.

Prijs

 • Portemonnee uil: €12,95
 • Vingerpop hert of uil: €5,95

Biologische bloemzaadjes van Blossombs

De kleurrijke bloembommetjes van Blossombs zijn gemaakt in Nederland van biologische, wilde bloemzaadjes en 100% natuurlijke ingrediënten. Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemetjes waar bijen en vlinders op af komen. Goed voor de biodiversiteit! Blossombs worden met liefde ingepakt door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Prijs

 • Giftbox medium €10,95
 • Giftbox small €8,95
 • Giftbox mini €5,95
 • Blister 1 €1,95

Lokaal perensap van Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Perensap geperst van het hoogstamfruit rondom de Wiel van Bassa. Een combinatie van oude en meer bekende perensoorten maakt de smaak van dit perensap extra lekker. Een (h)eerlijk streekproduct vol van natuurlijke smaak, zonder toevoegingen. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de hoogstamboomgaarden en de lokale gemeenschap.

Prijs

 • Perensap €2,49

Duurzame ansichtkaarten

Ecoprinten is een printtechniek waarbij je gebruik maakt van de natuurlijke kleurstoffen die in bladeren, bloemen, zaden, bessen etc. zitten. Door deze op papier, stof of biscuit gebakken keramiek te leggen, te bundelen en te stomen of koken in water, geven ze kleur af en krijg je de meest bijzondere resultaten.

Prijs

 • Grote kaart €5,00
 • Kleine kaart  €3,50

Kinderboek Mijn Kleine Uil

Als de zon ondergaat, wordt Kleine Uil wakker. Samen met Papa en Mama gaat ze een tochtje maken. Wat zullen ze onderweg allemaal beleven? Dit boek is gemaakt van 100% gerecycled papier en is gedrukt met eco-inkt.

Prijs

 • Mijn kleine uil: €8,99
 • Leeftijd: vanaf 24 maanden
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
Zuid-Hollands Landschap

Sneeuwklokjes

Anita Melenboer

Sneeuwklokjes
 • Teken voor een sterke Europese Natuurherstelwet!

  De natuur in Europa en zeker in Nederland staat onder zware druk. De voorgenomen Natuurherstelwet van de Europese Commissie is daarom hard nodig om de achteruitgang van vele soorten planten en dieren en hun leefgebieden…

  Lees verder

  Lees verder
 • Heikikkers voelen zich weer thuis in de Krimpenerwaard

  De kans dat je in de Krimpenerwaard een heikikker tegenkomt, is een stuk groter geworden. In 2009 hebben we acht poelen gegraven in Polder Bilwijk. Deze worden nu volop gebruikt voor het afzetten van eitjes…

  Lees verder

  Lees verder
 • Zuid-Hollands Landschap benoemt nieuwe directeur-bestuurder

  Stichting Het Zuid-Hollands Landschap stelt ervaren manager en bestuurder Jos Bisschops aan als nieuwe directeur-bestuurder. Bisschops volgt Michiel Houtzagers op die na 15 jaar de organisatie verlaat voor een rol bij de provincie Utrecht.

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder