B(l)oeiend Mildenburg Voorjaarsbloeiers

zondag 8 maart 13:30 - 15:30 uur De stinzentuin op landgoed Mildenburg is een verborgen paradijsje. In het voorjaar bloeien de stinzenplanten hier uitbundig. Laat je verrassen door de kleurenpracht en ontdek het boeiende verhaal achter deze bijzondere planten en het landgoed.

Praktische info

Locatie

Hoflaan 13, Oostvoorne

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Ondanks dat de bomen nog kaal zijn, bloeit landgoed Mildenburg in het voorjaar volop. Sneeuwklokjes, wilde boscyclaam en bosanemonen kleuren het landgoed prachtig. Deze bijzondere planten zijn onlosmakelijk verbonden met de rijke historie van het landgoed. De gids neemt je mee in dit prachtige verhaal en leert je de stinzenplanten te herkennen. In de stinzentuin ontdek je hoeveel dat er zijn! Slanke sleutelbloem, bostulp, wilde hyacint en holwortel vormen hier elk voorjaar een prachtig gekleurd tapijt.

Samen met de oude lanen lichten de stinzenplanten een tipje van de sluier hoe imposant het landgoed ooit was. Daar waar de jonkvrouwen flaneerden, vinden nu vleermuizen in de oude laanbomen een thuis. En de bostulp die met veel aandacht is aangeplant, is nu een geliefde snack voor de reeën.  

Ga mee op pad en geniet van dit verhaal en haar voorjaarsbloeiers. 

 

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij de ingang van het Mildenburgbos aan de Hoflaan in Oostvoorne. Daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Bij gebruik van navigatie kun je het adres Hoflaan 13, Oostvoorne aanhouden.

Horeca in de buurt

 Wapen van Marion

Wandelen
Openbaar vervoer

Vanaf Spijkenisse kun je bus 403 nemen richting Rockanje. Uitstappen bij bushalte De Ruy in Oostvoorne. Vanaf de bushalte is het een paar minuten lopen.

Locatie

Hoflaan 13, Oostvoorne

Ook interessant

Leuk voor kinderen
Oostvoorne
Bijzondere flora
Den Haag
Avontuurlijk
Rockanje