Jungletocht in een oer-Hollands landschap Klein Profijt

zaterdag 11 januari 10:00 - 12:00 uur Voor een jungletocht hoef je niet ver weg. Ga mee op avontuur in de oer-Hollandse jungle van Klein Profijt bij Rhoon. Ook leuk voor stoere jongens en meiden vanaf 8 jaar.

Praktische info

Locatie

Schenkeldijk, Rhoon

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Onder de rook van Rotterdam ligt Klein Profijt, een prachtige natuurgebied met een rijke historie. In het verleden kleurden de grienden hier een keurig en strak landschap. Dat beeld is inmiddels wel verandert! Doordat de grienden niet meer worden afgezet is er een woeste wilgenjungle ontstaan. Trek ook deze jungle in en meld je aan!

Let op: dit is echte natuur en vanwege eb en vloed ook niet zonder gevaar! Van de paden mag je hier dan ook alleen bij uitzondering onder begeleiding van de boswachter. En dat is wat we vandaag gaan doen: we verlaten de paden en zoeken onze weg langs kreekjes, klauteren over omgevallen boomstammen en helpen elkaar op lastige stukken. 

Spotten we een bever? Vinden we knaagsporen? Wie weet! Trek je laarzen en oude kleren aan en trotseer met onze gidsen het vloedbos. 

Dit avontuur wil je niet missen!

Voor deze inspannende tocht is een enige conditie vereist. Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook van harte welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene. 

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is op het parkeerterrein aan het einde van de Schenkeldijk, NIET bij de parkeerplaats van de golfbaan.

Laarzen komen van pas

Trek kaplaarzen of waterdichte schoenen aan en oude kleding.

Bijzonderheden

Om deel te nemen aan de jungletocht is een goede conditie vereist.

Locatie

Schenkeldijk, Rhoon

Ook interessant

Avontuurlijk
Oostvoorne
26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Cultuurhistorie
Rhoon