Excursie rode bekerzwam in Klein Profijt Rhoon

zaterdag 22 februari 12:00 - 13:30 uur De winter geeft natuurgebied Klein Profijt een prachtige dieprode rood, dankzij de zeldzame rode bekerzwam. Een prachtig gezicht voor de liefhebber en nieuwsgierige. Dus meld je aan en trek je laarzen aan voor voor deze bijzondere zwam!

Praktische info

Locatie

Einde Veerweg Rhoon, Rhoon

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

De rode bekerzwam of rode kelkzwam, (Sarcoscypha coccinea) is een kleine paddenstoel die in het vroege voorjaar voorkomt op takken van de els, wilg op vochtige, voedselrijke grond. Met zijn dieprode kleur is het een opvallende verschijning tussen het grijs en groen in de winter. 

Deze zwam is bijzonder om te zien en in de eendenkooi komen ze in grote aantallen voor. Ook de krulhaarkelkzwam wordt hier gevonden. Beide paddenstoelen lijken zoveel op elkaar dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn.

Tijdens deze excursie door het unieke zoetwatergetijdegebied in Klein Profijt gaan wij op zoek naar deze paddenstoelen. En nemen we gelijk een kijkje in de eeuwenoude eendenkooi. 

Kortom: een mooie excursie voor de liefhebber die deze bijzondere zwam wilt zien en voor de nieuwsgierige die verrast wilt worden door de bijzondere natuur onder de rook van Rotterdam. Trek wel laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan flink nat zijn in dit getijdengebied!

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is op het parkeerterrein aan het einde van de Veerweg. Niet parkeren bij de golfbaan, maar doorrijden voorbij de golfbaan. Bijna aan het einde vind je aan de linkerkant een parkeerterrein. 

Laarzen komen van pas

Laarzen of waterdichte (hoge) schoenen zijn nodig om tijdens deze excursie droge voeten te houden.

Publieks­lievelingen

Bever, rode bekerzwam, zomerklokje, spindotterbloem

Locatie

Einde Veerweg Rhoon, Rhoon

Ook interessant

Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek
Avondactiviteit
Lekkerkerk