Gecanceld wegens slecht weer: Vaar over naar Sophiapolder

Vaar deze winter met de schippers mee naar natuureiland Sophiapolder.
  • De natuur in
  • Gecanceld wegens slecht weer: Vaar over naar Sophiapolder

zaterdag 22 februari 14:00 - 16:00 uur LET OP! Vanwege de slechte weersverwachting- hoog water in combinatie met harde wind - wordt zaterdag 22 februari niet gevaren!

Vaar deze winter met de schippers mee naar natuureiland Sophiapolder.

Praktische info

Locatie

Veersedijk 301, 3341 LN, Hendrik-Ido-Ambacht

Tot voor kort kon je alleen in de zomer natuureiland Sophiapolder bezoeken. Maar wegens het succes van vorig jaar, hebben we extra afvaarten georganiseerd. 

LET OP! Vanwege de slechte weersverwachting- hoog water in combinatie met harde wind - wordt zaterdag 22 februari niet gevaren!

Vanaf maart varen we weer volgens onze reguliere rooster: woensdag, zaterdag en zondag – 12:00 -17:00 uur. De laatste afvaart naar het eiland vindt om 16.00 uur plaats. Tot 17.00 uur halen onze schippers je weer op.Het veerpontje naar de Sophiapolder is gratis en vertrekt van de Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht waar je ook kan parkeren. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs! De wachttijd is maximaal 15 minuten, de overtocht duurt 5 à 10 minuten en er kunnen maximaal 11 passagiers mee. Bij dichte mist of onweer vaart de pont niet. Honden en fietsen mogen niet mee!

Benieuwd naar het eilandgevoel? Waag de oversteek en vaar over met de schippers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap! 

Praktische info

Parkeren

Parkeren kan bij Veersedijk 301 in Hendrik-Ido-Ambacht

Honden welkom

Honden zijn niet toegestaan op het eiland.

Wandelen

Wandel over vlonders en paden door dit waterlandschap met uitzicht op het historische waterfront van Dordrecht en de drukke binnenvaart op De Noord.

Openbaar vervoer

Bus 88, halte Laan van Walburg, Hendrik-Ido-Ambacht; daarna nog ruim 10 minuten lopen. Plan je reis op 9292.nl of op Google Maps.

Vogels kijken

Ja! Neem je verrekijker mee! 

Bijzonderheden

Het natuureiland is vrij toegankelijk, maar besef dat het eiland een uitdagende bestemming is voor wie slecht ter been is. Het duurt langer voor hulpdiensten ter plaatse zijn als u 112 belt. 

Locatie

Veersedijk 301, 3341 LN, Hendrik-Ido-Ambacht

Ook interessant

zondag 20 december
Midwinterwandeling met muziek
Wandelen
's-Gravenzande
zondag 18 oktober
Herfstwandeling Ockenburgh
Wandelen
Den Haag
Wandelen
's-Gravenzande