GEANNULEERD: Vogels, stranden en schorren Vogels spotten

zaterdag 9 mei 13:30 - 15:30 uur Het slikken- en schorrengebied van Voorne is een rijk gebied. Bijzondere planten en dieren vinden hier een thuis. Ga mee met onze gids en ontdek welke vogels zich hier thuis voelen!

Praktische info

Locatie

Strandweg 1, 3233 CW, Oostvoorne

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Groepsactiviteiten tot 1 juni 2020 zijn geannuleerd. Daarom zal deze activiteit niet doorgaan.

Als je je hebt aangemeld voor deze activiteit, dan brengen we je ook per mail op de hoogte van deze aanpassing. Hartelijk dank voor je begrip.

Oorspronkelijke tekst

Het strand van Oostvoorne is in de loop der jaren enorm veranderd. Dammen en dijken zijn aangelegd waardoor op het strand slib is aangespoeld. Het strand heeft zich ontwikkeld tot een groen strand met daar omheen mooie slikken en schorren.

Dankzij de natuurlijke dynamiek en getijden kent het gebied een rijk bodemleven. Een waar zeebanket voor heel veel soorten vogels. Het Zuid-Hollands Landschap is bijzonder zuinig op dit mooie gebied. Alleen het getij bepaalt wat er groeit en bloeit.

Ook nieuwsgierig naar deze natuurlijke ontwikkelingen? En welke vogels zcih hier thuisvoelen? Ga mee en beleef het zelf!

Nationale Vogelweek

Deze activiteit is onderdeel van de Nationale Vogelweek, die van 9 t/m 17 mei gehouden wordt. In deze week worden er honderden vogelexcursies georganiseerd in heel Nederland. Bekijk de speciale website voor meer informatie.

Praktische info

Parkeren

De start van de excursie is bij de ingang parkeerplaats aan het einde van de Strandweg. Vlakbij restaurant Aan Zee, Oostvoorne

Horeca in de buurt

Restaurant Aan Zee Oostvoorne

Wandelen
Leuk voor kids
Vogels kijken

Heb je een verrekijker? Deze komt goed van pas dus neem em mee!

Laarzen komen van pas

Locatie

Strandweg 1, 3233 CW, Oostvoorne

Ook interessant

26 t/m 30 augustus
De Leidse Hooitocht 2020
Leuk voor kids
Leiden
Cultuurhistorie
Rhoon
zondag 25 oktober
Stilte wandeling op de Zaag
Wandelen
Krimpen aan de Lek