GEANNULEERD: Wandelen over een wit tapijt in Klein Profijt Rhoon

  • De natuur in
  • GEANNULEERD: Wandelen over een wit tapijt in Klein Profijt

dinsdag 21 april 12:00 - 14:00 uur Zo zeldzaam als het zomerklokje is, zo bijzonder is zijn groeiplaats in Klein Profijt. In het voorjaar kleurt het zomerklokje dit natuurgebied wit: een prachtig gezicht voor de liefhebber en nieuwsgierige. Alleen bij laag water kun je deze plek bezoeken dus meld je gauw aan en ga mee op pad!

Praktische info

Locatie

Einde Schenkeldijk op de parkeerplaats, Rhoon

Kosten

  Normaal Beschermer
Volwassenen € 8,00 € 5,00
Kinderen € 3,00 € 3,00

Inschrijving gesloten

Extra voorzorgsmaatregelen i.v.m. het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt ook het Zuid-Hollands Landschap extra voorzorgsmaatregelen. Groepsactiviteiten tot 1 juni 2020 zijn geannuleerd. Daarom zal deze activiteit niet doorgaan.

Als je je hebt aangemeld voor deze activiteit, dan brengen we je ook per mail op de hoogte van deze aanpassing. Hartelijk dank voor je begrip.

Oorspronkelijke tekst

Onder de rook van Rotterdam vind je in Klein Profijt het bijzonder en zeldzame zomerklokje. De grote zus van het welbekend sneeuwklokje groeit hier en is alleen met laag water te bewonderen. Ga mee met onze gids en wandel langs een wit tapijt in deze aprilmaand. Trek wel laarzen of waterdichte schoenen aan om je voeten tijdens deze excursie droog te houden.  

Niet alleen het zomerklokje houdt van natte voeten. De spindotterbloem profiteert ook van het water dat twee keer per dag dit bijzondere zoetwatergetijdengebied binnenstroomt. In het voorjaar loop je hier danook door een kleurrijk landschap van witte en gele bloemen. Tijdens de wandeling kun je ook zomaar sporen van een ree of een bever ontdekken. Trek je laarzen dus aan en ga mee op pad met onze gids!

Praktische info

Startpunt

Wij verzamelen aan het einde van de Schenkeldijk op de parkeerplaats.

Laarzen komen van pas

Trek laarzen of waterdichte schoenen aan want het kan hier flink nat zijn! 

Locatie

Einde Schenkeldijk op de parkeerplaats, Rhoon

Ook interessant

Leuk voor kinderen
Oostvoorne
Bijzondere flora
Den Haag
Avontuurlijk
Noordwijk