Dankzij de Nationale Postcode Loterij

Ieder jaar ontvangen wij steun van de Nationale Postcode Loterij (NPL). Daarmee kunnen wij projecten uitvoeren die anders niet mogelijk waren geweest.

In 2019 droeg de NPL bijvoorbeeld bij aan de inrichting van de demoboezem bij Haastrecht. Onze Boezemmolen nr. 6 kan hierdoor water uit de Vlist en de boezem malen. Zo laten we aan bezoekers zien hoe molens in het verleden hebben bijgedragen aan ons oer-Hollandse polderland.

Ook gebruikten wij een bijdrage van de NPL voor de herinrichting van landgoed Nieuw Leeuwenhorst. We hebben oude laanstructuren hersteld, een nieuw vogelkijkscherm geplaatst en er is een avontuurlijk speel- en activiteitenbos voor kinderen aangelegd. Bovendien kreeg het landgoed een nieuwe, veilige entree met voldoende parkeergelegenheid. De plek van het oude parkeerterrein is teruggegeven aan de natuur.

De NPL droeg verder bij aan het instandhouden van het groene erfgoed op Huys te Warmont. We snoeiden de bomen langs de statige lanen, hierdoor vallen de bomenrijen meer op en het historische karakter van het landgoed blijft erdoor behouden. Ook het belangrijke werk dat de medewerkers van De Groene Motor uitvoeren is mede mogelijk door de NPL. Duizenden vrijwilligers kunnen hierdoor op een verantwoorde manier werken in de natuur. Nationale Postcode Loterij, en alle deelnemers aan de loterij, hartelijk bedankt!

Samen behouden we de natuur

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland kan genieten van een groene omgeving. Stap voor stap werken we aan meer natuur dichtbij. Dankzij de steun van onze Beschermers en vele anderen maken we Zuid-Holland nog mooier!
Ook een steentje bijdragen?

Word Beschermer of steun een project naar keuze.