Boerenlandpaden

Dwars door de weilanden, over het terrein van de boer

De boerenlandpaden zijn een serie van negen mooie wandelingen in het hart van de polder. Met overstapjes en klaphekjes krijg je een uniek inkijkje in het boerenleven. Tijdens je tocht kun zo zomaar oog in oog staan met een koe of een kudde schapen. En als je stil bent, dan hoor je kikkers kwaken, insecten fladderen en vogels zingen.

Kies een route uit

Praktische informatie

 • De boerenlandpaden zijn geopend van 15 juni t/m 15 maart. Daar buiten zijn de routes afgesloten in verband met het broedseizoen.
 • Honden zijn niet toegestaan, vanwege besmettingsrisico’s voor het vee.
 • De boer verwelkomt je op zijn eigen terrein; gedraag je als een goede gast.
 • Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor lekkere producten bij de boer!

Trek je wandelschoenen aan en beleef de polder. Veel wandelplezier!

Maarten Boswachter

Maarten Boswachter

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder