Zomer in Zuid-Holland

Zonnebril op, water bij de hand en sportieve stappers aan? Dan ben je klaar voor onze zonnige zomerwandelingen. Struin door de duinen, geniet van bloemrijke graslanden of kies juist voor een verkwikkende boswandeling. Ideaal voor een vrije zomerdag!

Vraag de routes nu aan

In het kort

 • De routes variëren van 2 tot 18 kilometer.
 • Iedere route staat vol wetenswaardigheden over de natuur en de omgeving. Je kijkt hierdoor met andere ogen om je heen.
 • Verdwalen is haast uitgesloten door de koppeling met Google Maps. Als extraatje krijg je er ook een GPX-bestand bij.
 • De routes zijn ideaal voor op mobiel, maar uitprinten gaat ook prima met onze papierbesparende tips.

We sturen het pakket gelijk naar je op per mail.
Check eventueel je spam-box.

Zonnige zomerwandelingen

Wil je via Tikkie een kleine donatie doen voor de natuur?*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het Zuid-Hollands Landschap legt je gegevens vast conform de AVG. Bekijk hier het volledige privacybeleid. Als je je telefoonnummer invult, mogen we je vrijblijvend bellen voor meer informatie en om een bijdrage vragen.

Kijk mee over mijn schouders naar de bloeiende natuur en steek van alles op over de omgeving. Ik weet zeker dat je veel plezier beleeft aan deze mooie routes!

Menno van Lopik Boswachter

Menno van Lopik Boswachter

 • Nieuwe natuur onder de rook van Rotterdam

  Mede dankzij de bijzondere steun van onze Beschermers hebben we 15 hectare buitendijks gebied bij Poortugaal kunnen aankopen. Het voormalige Antes-terrein onder de rook van Rotterdam wordt ingericht als natuurgebied.

  Lees verder

  Lees verder
 • Primeur: eerste broedende grote zilverreiger in Utrecht

  Dankzij de inzet van drones is in de provincie Utrecht een broedende grote zilverreiger ontdekt. Deze nieuwe techniek is dit jaar voor het eerst ingezet om broedende purperreigers, blauwe reigers en lepelaars te monitoren in…

  Lees verder

  Lees verder
 • Gezocht: 658 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken 658 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurcompensatie Maasvlakte II niet uitgevoerd: stap naar rechter

  Veertien jaar na de aanleg van de Tweede Maasvlakte is de noodzakelijke en wettelijk verplichte compensatie voor verloren gegane zeenatuur, nog steeds niet gerealiseerd. Dat is in strijd met de verleende vergunning en daarmee komt…

  Lees verder

  Lees verder