Erfpacht

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft als terreineigenaar en erfverpachter meerdere erfpachters in haar terreinen wonen. Ben je erfpachter bij ons of overweeg je dat te worden? Dan is het goed om te weten dat er vanaf 1 januari 2017 een nieuwe vorm van het erfpachtcontract bestaat. Flexibeler, transparanter en meer passend bij de eisen die geld- en hypotheekverstrekkers tegenwoordig stellen.

Heb je een ‘oud’ contract en wil je overstappen? Dat kan. Natuurlijk doe je een overstap altijd vrijwillig, je kunt ook gewoon je bestaande contract houden tot het einde van de looptijd. Stap je voor 1 januari 2022 over, dan kun je bovendien gebruik maken van een overgangsregeling. Heb je interesse? We informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden en de consequenties van je keuze.

Wat kun je met onze erfpachtadviseur bespreken?

  • Als je een nieuwe erfpachtovereenkomst met ons wilt sluiten, bespreken we alle ins en outs geheel vrijblijvend met je.
  • Als je wilt overstappen, hoor je van ons wat voor je persoonlijke situatie de verschillen zijn tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ contractvorm en je hoort wat de overgangsregeling inhoudt.
  • Je hoort van ons wat er gebeurt als je niet overstapt en je huidige erfpachtcontract afloopt.
  • Je krijgt uitleg over wat je rechten zijn: overstappen gebeurt namelijk altijd vrijwillig.

Geen interesse? Dan blijft je huidige contract gewoon van kracht tot het einde van de looptijd!

Marianne Weeder is onze erfpachtadviseur, je kunt contact met haar opnemen via:

Email: M.Weeder@zhl.nl
Telefoon: (010) 272 22 22 of 06 8224 1066

Documenten

Hieronder vind je drie documenten die met onze erfpachtmogelijkheden te maken hebben: