Ervaar de historie van de Atlantikwall

Het Zuid-Hollands Landschap nodigt je uit voor een unieke ervaring in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Ontdek de geschiedenis achter dit deel van de Atlantikwall. De wandeling is inclusief het ontvangst en de lunch bij strandpaviljoen Jutter.

Tijdens de excursie vertelt onze gids je alles over het militaire erfgoed in het gebied. De Atlantikwall is een 5.200 kilometer lange verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog en loopt van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk. Je bezoekt een ondergronds gangenstelsel met meerdere bunkers.

Vinetaduin

Het Vinetaduin is een 7,5 ha groot natuurgebied in Hoek van Holland waar veel bijzondere diersoorten leven. Zo komen er zandhagedissen en rugstreeppadden voor. Het Zuid-Hollands Landschap probeert de verruiging van het gebied te beperken, zodat het gebied wijds en open blijft. Onder andere de zandhagedis is daar blij mee.

Voor een bedrag van € 37,50 per persoon* word je ontvangen met koffie/thee en gebak bij Jutter, Koningin Emmaboulevard 4, 3151 HG in Hoek van Holland. Na de ontvangst ga je onder begeleiding van de gids naar het Vinetaduin. Een mooi avontuur vol historie.

* De vermelde prijzen gelden voor volwassenen. Kinderen krijgen korting! 

  • Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
  • Kinderen 3 t/m 12 jaar: 50% korting

Voorbeeldprogramma 

10.45    Ontvangst met koffie/thee en appelgebak bij Jutter
11.30  Wandeling met gids
13.00   Lunch bij Jutter
14.00 Vertrek    


Arrangement is boekbaar van april t/m 15 augustus van dinsdag t/m zaterdag. De minimale groepsgrootte is 15 personen. Het betreden van het gangenstelsel is op eigen risico.