Geselecteerd door de boswachter

Op deze pagina vind je wandel- en fietsroutes die binnen een bepaald thema passen. We bieden de routes gratis aan voor alle liefhebbers van de Zuid-Hollandse natuur. Het nieuwste route-pakket staat bovenaan.
Speciaal voor de vakantie hebben onze boswachters vijf prachtige wandelingen samengesteld. De routes nemen je mee naar de mooiste plekjes. Niet voor niets zijn dit de meest aangevraagde routes uit al onze gebieden. Gratis beschikbaar voor iedere wandelaar!
Ook in de winter valt er van alles te ontdekken. Doe je muts op, trek je handschoenen aan en haal een frisse neus in de natuur. Even opwarmen onderweg? Bij verschillende cafés, paviljoens en pannenkoekenboerderijen ben je (doorgaans) van harte welkom.
Binnen heb je het vast wel gezien in deze uitzonderlijke maanden. Daarom geven onze boswachters je allerlei tips om naar buiten te gaan, lekker de natuur in! Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al?
De Krimpenerwaard is het Groene Hart op zijn mooist. En dat laat de boswachter van het Zuid-Hollands Landschap graag aan je zien in vijf verrassende routes. Trek stevige schoenen aan en wandel dwars door oer-Hollandse polders.
Het zal je verbazen hoe mooi onze provincie op de fiets is. Deze nieuwe routes nemen je mee langs sfeervolle dorpjes, eeuwenoude forten en verborgen Duitse bunkers. Profiteer maximaal van de duinenrij en maak er een heerlijke rondrit van.
Zo dicht bij de stad en toch zoveel groen. Het zal je verbazen hoe mooi onze provincie nog is als je een stukje gefietst hebt. Deze nieuwe routes nemen je mee langs prachtige dorpjes, oer-Hollandse polders, statige landgoederen en groene oevers.
Deze fietsroutes nemen je mee dwars door de Krimpenerwaard, over kronkelende dijken en smalle tiendwegen. Langs Hollandse polders en 19e eeuwse kaasboerderijen. Een korte oversteek met de Waterbus maakt deze serie nazomer-rondjes compleet.
Vanaf mei is het feest in de natuur. Dan wordt de lente gevierd met zingende vogels, frisgroene bladeren en fleurige bloemen. Een heerlijk periode om de natuur te verkennen. Om je op weg te helpen, hebben we de mooiste lenterondjes op een rij gezet.
Klauteren over hekken, speuren naar vogels en modder aan je wandelschoenen. Deze nieuwe struinroutes nemen je mee langs de mooiste én stilste plekjes van de Krimpenerwaard, zonder de broedende vogels te verstoren.
Bontgekleurde bladeren, fraaie paddenstoelen en sierlijke dauwdruppels... Voor een mooie herfstwandeling ga je natuurlijk het bos in! Om je op weg te helpen hebben onze boswachters hun favoriete routes voor je geselecteerd.