Groen vrijwilligerswerk

De Groene Motor ondersteunt vrijwilligers die graag iets willen bijdragen aan hun groene leefomgeving. Groen vrijwilligerswerk gaat niet vanzelf. Met de juiste ondersteuning kunnen vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan hun groene leefomgeving leveren.

Suzanne Verboon
Via De Groene Motor hebben we gereedschap geleend voor de Natuurwerkdag. We konden daardoor met 30 man heel veel werk verzetten in onze perengaard.
Suzanne Verboon - vrijwilliger bij De Hof van Seghwaert in Zoetermeer

De Groene Motor ondersteunt groen vrijwilligerswerk, want we vinden het belangrijk dat vrijwilligers goed toegerust zijn om hun werk te doen. Dat zorgt voor meer plezier, zelfstandigheid en professionaliteit in het vrijwilligerswerk. De Groene Motor leidt vrijwilligers op, ondersteunt op het gebied van veilig werken en leent gereedschap uit. Soms is er geld of mankracht nodig om een project van de grond te krijgen. Ook dat regelen we waar mogelijk. We gaan graag continue in gesprek met vrijwilligers om de behoefte aan ondersteuning te peilen.

Het platform ZelfDoen in Erfgoed en Groen is voor vrijwilligersgroepen de plek om kennis en ervaringen uit te wisselen. Je vindt er daarnaast ook:

Voor de voucherregeling, gereedschapuitleen, cursussen en het vacatureoverzicht van De Groene Motor kijk je op ons platform www.zelfdoeninzh.nl

Neem contact met ons op

Wil je nieuwe vrijwilligersinitiatieven ontplooien in het groen? Bij ons kun je terecht voor advies en ondersteuning. We zijn te bereiken via:

Over ons

De Groene Motor is een programma van de provincie Zuid-Holland en wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. In samenspraak met groene netwerkpartners (het Erfgoedhuis Zuid-Holland, IVN, het Zuid-Hollands Landschap, Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Dunea, Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en vrijwilligersgroepen) ondersteunt De Groene Motor alle groene vrijwilligers in Zuid-Holland. De Groene Motor heeft een zelfstandige positie en maakt organisatorisch deel uit van het Zuid-Hollands Landschap.

Op de hoogte blijven?

Via onze nieuwsbrief houden we groen-vrijwilligers op de hoogte van nieuwe cursussen, voucher regelingen, evenementen en het laatste nieuws uit het veld.

Schrijf je hier in 

Suzanne Verboon
Via De Groene Motor hebben we gereedschap geleend voor de Natuurwerkdag. We konden daardoor met 30 man heel veel werk verzetten in onze perengaard.
Suzanne Verboon - vrijwilliger bij De Hof van Seghwaert in Zoetermeer