Groene zones voor de weidevogel

Met onze actie richten we ons op zeven gebieden om vochtige, kruidenrijke graslanden te creëren voor de weidevogel. Dit zijn: Polder den Hoek, Polder de Nesse, Veenweidepark, Hillenhoek en Waalhoek, Voorofschepolder en Westduinen.

Geef weidevogels een kans om te overleven. Steun onze actie met een donatie.

Dat betekent dat we van agrarisch weiland kruidenrijk grasland maken. Dat doen we door vaker na het broedseizoen te maaien en het maaisel af te voeren. Je krijgt dan een open grasmat met diverse kruiden en bloemen. Dat trekt insecten aan, het voedsel van kuikens.

Ideaal is een mozaïek grasland: een deel met hoger gras waar kuikens kunnen schuilen tegen hun natuurlijke vijanden, en een deel plas-dras, waar ze makkelijk eten kunnen vinden. Door de ideale omstandigheden te creëren nemen we een groot aantal bedreigingen weg.

Klik door naar de weidevogel-gebieden

Geef weidevogels een kans om te overleven. Steun onze actie met een donatie.

Meer informatie

Heb je vragen over onze campagne? Of wil je meer te weten komen over een specifiek weidevogel-onderwerp? Lees dan verder om te zien of jouw vraag er tussen zit.
Tegenwoordig is het helemaal niet makkelijk om een weidevogel te zijn. En kuikens hebben het extra lastig. Ze hebben te maken met een groot aantal bedreigingen. We lichten er vier uit in deze PDF.
Heb je zin om er lekker op uit te gaan? Bekijk dan de struinroutes langs de mooiste plekjes in de Krimpenerwaard, zonder de broedende vogels te verstoren. De wandelroutes zijn geschikt voor mobiel én print!