Groepsarrangement de Zandmotor

Foto: Joop van Houdt Foto: Joop van Houdt

Het Zuid-Hollands Landschap nodigt je uit voor een avontuurlijke tocht naar de Zandmotor, gelegen voor de kust tussen Hoek van Holland en Kijkduin. Ontdek het hoe en waarom van dit unieke schiereiland.

Zandmotor

De Zandmotor is een unieke waterbouwkundige zandbank voor de kust bij Monster. Het zand voorkomt het afkalven van de kust, maar is ook een fijne strandbestemming. De lagune trekt veel kust- en wadvogels. ‘s Morgens vroeg staan in het natte zand de sporen van de vos die hier in het donker langs de oever sluipt om slapende vogels te verrassen. Op de zandplaat wordt regelmatig een zeehond gesignaleerd.

Na de ontvangst bij strandpaviljoen Flamengo’s in Kijkduin vertrek je onder begeleiding van een gids naar de Zandmotor. Wie weet stuiten we tijdens de wandeling ook op mammoetkiezen. Deze zijn verborgen in het vers opgespoten zeezand, afkomstig 10 kilometer uit de kust. Dit was ooit een laatste toevluchtsoord van de mammoeten. Het programma wordt afgesloten met een lunch bij strandpaviljoen Flamengo’s.

De prijs is € 34,50 per persoon. 

* De vermelde prijzen gelden voor volwassenen. Kinderen krijgen korting!
 
  • Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
  • Kinderen 3 t/m 12 jaar: 50% korting 

Voorbeeldprogramma 

10.00    Ontvangst met koffie/thee en lekkernij bij Flamengo’s
10.30  Wandeling over de zandmotor met gids
13.00  Lunch bij Flamengo’s
14.00 Vertrek    


De minimale groepsgrootte is 10 personen. Het arrangement is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Dit arrangement is te boeken van 1 april t/m 30 september.