Onze helden van de natuur

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap wordt in haar dagelijks werk ondersteund door meer dan 300 vrijwilligers. Om te laten zien wat voor geweldig werk ze verzetten voor de natuur, lopen we een dagje met ze mee. Lees hieronder hun persoonlijke en bevlogen verhalen.

Onze weidevogels hebben de zorg van vrijwilligers nodig. Klaas de Mik is een van hen, veel van zijn vrije tijd steekt hij graag in het beschermen en helpen van weidevogels. Waar komt zijn enthousiasme vandaan?
Al meer dan 35 jaar is Hans kooiker op De Bakkerswaal. Hoewel hij nu met pensioen is, laat de eendenkooi hem en zijn vrouw nooit meer los. Tussen werk en hobby zit maar weinig verschil als je zo begaan bent met deze plek.
Als stinsenliefhebber en coördinator van de Plantenwerkgroep KNNV Leiden geeft Koen regelmatig excursies. Zijn enorme kennis en inzet maken hem een echte Held van de Natuur.
Helene en Gertjan zijn twee onmisbare krachten. Na hun pensioen wilden ze samen meer tijd buiten doorbrengen en dat is gelukt! Zij zijn de drijvende kracht achter de schippers van natuureiland Sophiapolder.
Al haar hele leven heeft Netty (72) een enorme liefde voor de natuur en nadat ze gestopt was met werken, is ze zich gaan inzetten voor ons landschap. We gaan samen op pad in één van haar favoriete gebieden: Klein Profijt.