Hoera, het is voorjaar!

Het zonnetje schijnt, de bloemetjes bloeien en de bijtjes zoemen. Een mooie periode om er op uit te gaan. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke wandeling op Huys te Warmont, pak een terrasje bij Ockenburgh of struin door de wilgenjungle van Klein Profijt. Met deze tips kun je zo op pad!
Vanaf april/mei is het feest in de natuur. Dan wordt de lente gevierd met zingende vogels, frisgroene bladeren en fleurige bloemen. Met deze vijf lenterondjes kun je direct op pad. Vraag ze gratis aan!
Aan allure geen gebrek op Landgoed Ockenburgh. Vele eeuwen aan geschiedenis zijn zichtbaar, met als hoogtepunt de uitbundig bloeiende stinsenplanten in het voorjaar. Je komt ook uit bij de Zandmotor en diverse verrassingen aan de stadsrand.
Dwaal mee door het dromerige landgoedpark rond Huys te Warmont. Voel de historie bij een romantische kerkruïne. En ontdek het huis(houden) van Jan Steen. Oudhollands zijn de uitzichten over de polder en molens vanaf het eiland Koudenhoorn.
Wandelend over lange, rechte hoofdlaan kun je nog voorstellen dat dit ooit een barok landgoed is geweest. Nu vind je hier vooral een park met zeer gevarieerde natuur met bloemen, planten en bomen, onder andere in de mooie stinsentuin.
Bij ons Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje hebben we zes avontuurlijke speurtochten uitgestippeld, die je samen met je kinderen kunt beleven. Niet alleen leuk om met het eigen gezin te doen, maar ook voor kinderfeestjes!
Als je over een tuin of balkon beschikt, dan kun je ook zelf wat doen. Zorg voor zand, oud hout en steen zodat bijen een beschut plekje vinden. Of beter nog: maak je eigen bijenhotel. Hier geven we tips hoe je dat het beste kunt doen.
Het Zuid-Hollands Landschap houdt bij het beheer altijd rekening met bijen. Zo maaien we in fases, zodat er voldoende schuilplekjes en voedsel overblijven. Plantmateriaal voeren we af, om weilanden bloemrijker te maken en we zaaien akkers in.