Schaatsen op natuurijs

Foto: Jan Alewijn Dijkhuizen Foto: Jan Alewijn Dijkhuizen

De winter zet (nog even) door, dus de schaatsen kunnen uit het vet! Als het ijs dik genoeg is, kun je op verschillende plaatsen in onze gebieden schaatsen. Een paar tips op een rij waar je mogelijk terecht kunt. Check voor vertrek altijd de actuele situatie. Niets zo veranderlijk als het weer!

Foto: Jan Alewijn Dijkhuizen Foto: Jan Alewijn Dijkhuizen

Koeweide Landgoed Ockenburgh

Bij aanhoudende vorst wordt de koeweide in Landgoed Ockenburgh onder water gezet door de Gemeente Den Haag.  

Naast de ijsbaan kun je de Ock Winter Express vinden, waar Koek en Zopie wordt verkocht. Als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap krijg je met je donateurspasje 50 cent korting op alle producten!

Vliegveldvalei Duinen van Oostvoorne

De ijsbaan op ‘het oude vliegveld’ in de Duinen van Oostvoorne is vaak als één van de eerste locaties open. Deze baan wordt met veel zorg en enthousiasme onderhouden door de IJsclub Tenellaplas.

De Vliegveldvallei is goed bereikbaar vanaf de Strandweg in Oostvoorne. Parkeren is mogelijk aan het einde van de Strandweg bij Paviljoen Aan Zee Oostvoorne of bij paviljoen Duinrand. 

Zouweboezem

Zodra de temperatuur het toelaat ben je van harte welkom bij IJsclub Zederik om je rondjes te rijden. De baan is gelegen in de Zouweboezem.

Zederikkade 4
4231 GZ Lexmond
06 - 196 73 870

Tot slot

Het betreden van het ijs is altijd op eigen risico. Vraag bij de locale ijsclub na of het veilig is of kijk op de website van de KNSB

Blijf uit de buurt van open water en probeer overwinterende vogels niet te verstoren. Ze hebben hun energie hard nodig om warm te blijven.