Kaas (en ijs!) in de Krimpenerwaard

Zeg je ‘kaas’, dan zeg je ‘Krimpenerwaard’. Er zijn verschillende kaasboerderijen waar je de koeien hoort en ruikt, terwijl je de kaas kunt proeven en kopen. Zoals bij Kaasboerderij van Eijk, de Twee Hoeven en de Cornelis Hoeve.

Wist je dat Nederland meer dan 650 miljoen kilo kaas per jaar produceert en dat er op dit moment nog op ongeveer 300 boerderijen boerenkaas wordt gemaakt? 

Boerenkaas

Boerenkaas wordt op ambachtelijke wijze met de hand bereid van rauwe melk, vers van de koe. Het kaas maken gebeurt vaak direct na het melken. De smaak van boerenkaas is altijd streekgebonden. De grond waarop de gewassen groeien en waar het vee graast, is uniek en geeft aan elke kaas van de kaasboerderij een eigen smaak. 

Kaasboerderijen in de Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard vind je verschillende kaasboerderijen die zeker het bezoeken waard zijn! Met eigen ogen bekijken waar die lekkere kaas gemaakt wordt. En luisteren naar de boer of boerin terwijl ze met passie vertellen over hun vak en de streekproducten die zij produceren.

We geven een paar tips voor (h)eerlijke boerenkaas: 

Op de FOODkaart Krimpenerwaard vind je nog meer smakelijke voorbeelden.

Kom touren en proeven!

Om je op weg te helpen hebben we een aantal mooie fietsroutes bedacht die voeren langs oude boerderijen en over historische wegen via weilanden én natuurlijk kaasboerderijen in de Krimpenerwaard.
Naar de fietsroutes