Knooppunt Leiden route Fietsen 32 km

Foto: Ninouk Vermeer Foto: Ninouk Vermeer

Fietsknooppunten zijn een makkelijk hulpmiddel om het landschap te ontdekken. Met wat nummers (in de juiste volgorde) op een papiertje gaat u op weg. Verdwalen is uitgesloten. Het Zuid-Hollands Landschap heeft deze mooie route samengesteld voor Leiden. Veel fietsplezier! Deze route loopt door Nationaal Park Hollandse Duinen.

Aan het begin en het eind van deze route doorkruis je het historische hart van Leiden. Het contrast is groot met de lange, smalle weilanden aan de zuidkant van de stad. Vele eeuwen geleden trokken pioniers de veenwildernis in om dit landschap te creëren. De naam Zoeterwoude verwijst nog naar de bossen van destijds. De boerderijen werden gebouwd op de kop van de nieuwe kavels, vandaar de typische lintbebouwing. Vlak bij knooppunt 27 is boerderij 't Geertje (met restaurant) een sfeervolle plek om even bij te komen.

Meer weten over deze route? Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het Nationaal Park Hollandse Duinen wordt een gebied van 43 kilometer lang en 8,5 km breed. Met zo’n 200 km2 omvat het een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Met de oprichting van dit Nationaal Park zorgen we ervoor dat de natuur nog beter beschermd en behouden blijft. Lees hier meer over het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Praktische info

Horeca in de buurt

Vlakbij knooppunt 27 is boerderij 't Geertje een sfeervolle plek om even bij te komen. Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude, 071-5802642, www.hetgeertje.nl.

Openbaar vervoer

Station Leiden Centraal, is tevens ook het startpunt van deze route.

36 km

Deze route is 36 km. Ga vanaf het startpunt aan de centrumzijde de Stationsweg in. Volg de knooppunten 86-53-90-91-92-51-84-98-99-26-28-27-83-82-50-73-70-69-85-86. Tot slot richting knooppunt 77, terug naar het station.

Bijzonderheden

Kort na 92: links Oostvlietpolder.

Locatie

Stationsweg, Leiden

Ook interessant

Fietsroute 33 - 45 km
Dordrecht
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten
Fietsroute 31 km
Den Haag
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten
Fietsroute 28,5 km
Ouddorp
Toevoegen aan favorieten Verwijder uit favorieten