Toeren langs de boer Fietsen 24 km

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Smalle tiendwegen, eindeloze weilanden, monumentale boerderijen – de Krimpenerwaard lijkt gemaakt voor een ontspannen fietstocht. Bovendien kun je op verschillende adressen lekkernijen kopen die rechtstreeks van de boerderij komen. Van boerenkaas tot wild, groenten en bessen. Fiets en geniet!

Foto: Harry Bunk Foto: Harry Bunk

Praktische info

Locatie

Gouderakse Tiendweg 97, 2831 KA, Gouderak (bij boerderij De Veerstalhoeve)

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Routekaart met enkele hoogtepunten

1. De Veerstalhoeve
2. Beijersche Schuur
3. Nooitgedacht
4. Het Schapenschuurtje
5. De Rode Mus
6. Polders Berkenwoude en De Nesse
7. Cranberry Company
8. Polder Middelblok

In de routebeschrijving zelf vind je meer informatie over deze punten. Met mooie foto's en interessante filmpjes over de boeren en hun bedrijf is dit een zeer complete route geworden.

Meer weten over deze fietsroute?

Download de volledige beschrijving via de download-knop. We wensen je alvast veel plezier!

Praktische info

Parkeren

Auto: Bij de startplaats is onvoldoende parkeergelegenheid. Parkeren kan aan de Schaapjeszijde bij knooppunt 15 of bij Toeristische Overstappunt Loetbos aan de Kerkweg in Berkenwoude, vlak bij de N210. 

Horeca in de buurt

De Veerstalhoeve is een boerderij met roodbonte koeien, een paardenpension en een boerderijwinkel met eigen rundvlees, boerenkaas en ander lekkers. Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap krijgen op vertoon van hun Beschermerspas korting op diverse streekproducten.

Op de boerderij met theeschenkerij van de Beijersche Schuur gaan natuur en voedselproductie hand in hand. In de boerderijwinkel kun je kaas, melk, jam, eieren en andere verse producten kopen. Een perfecte tussenstop! 

Theetuin Het Schapenschuurtje is een oase van rust, waar je bovendien allerlei lekkers uit de streek kunt kopen: kaas uit Lekkerkerk, melk uit Bergambacht, taarten en gebak uit Schoonhoven, plus brood, koeken, groenten, fruitsap, bessen en wildproducten uit Berkenwoude.

In het bessenseizoen (van half mei tot eind augustus) kun je bij De Rode Mus terecht voor blauwe bessen, kruisbessen en aalbessen, verschillende jams, saus van eigen fruit en appelperensap. Kopen kan bij het bessenkastje aan de weg of in de winkel op het erf.

Wandelen 16,5 km

Je kunt deze route ook wandelend afleggen. Als je van knooppunt 19 naar 15 gaat, dan loop je een mooie route van 16,5 kilometer.

Fietsen 24 km

De route loopt helemaal rond en is bewegwijzerd met fietsknooppunten (wit-groene bordjes). Vanaf De Veerstalhoeve fiets je eerst naar de N207, waar je de route oppakt bij knooppunt 10. 

(Start route) 10 - 26 - 57 - 19 - 21 - 20 - 18 - 12 - 15 - 13 - 11 - 10 (Einde)

Liever een kortere route? Fiets dan rechtstreeks van knooppunt 19 naar 15. Zo wordt de route 16,5 km. Ook voor wandelaars is dat goed te doen!

Bijzonderheden

De route is ontwikkeld door De Kortste Weg, een project dat de korte voedselketen ondersteunt in onze provincie. Voedsel gaat met maximaal één tussenschakel van land naar hand, van boer naar bord. Het Zuid-Hollands Landschap ondersteunt dit initiatief als samenwerkingspartner.

De route is ook geschikt voor op je mobiel!
Klik hier voor meer uitleg

Locatie

Gouderakse Tiendweg 97, 2831 KA, Gouderak (bij boerderij De Veerstalhoeve)

0 beoordelingen

Vond je dit een leuke route?

Op je inzending is ons privacystatement van toepassing.

Ook interessant

Fietsroute 43
Lisse
5 beoordelingen
Fietsroute 31 km
Den Haag
4 beoordelingen
Fietsroute 48 km
Kijkduin
4 beoordelingen