Lekker lezen over de natuur

Hoe fijn is het om na een heerlijke wandeling thuis op te warmen met een vers kopje thee en een goed boek. Daarom hebben wij aan onze boswachters en vrijwilligers gevraagd welke boeken ze van harte kunnen aanbevelen. Je vindt het op deze pagina. En mocht je nog een cadeau zoeken voor de feestdagen, dan kun je hier volop inspiratie opdoen.

Weidevogels in een veranderend landschap

Jan van der Geld, Niko Groen en Ron van't Veer

"Voor ons als boswachters in de Krimpenerwaard is dit de weidevogelbijbel. De auteurs leggen haarfijn uit waar we met de landbouw vandaan komen, welke rol weidevogels daarin hebben gespeeld en hoe we die weer terug brengen. Ook nog eens uitgelegd met heel veel plaatjes en dus voor iedereen te begrijpen."

Boswachter Sietse


Schemervluchten

Helen MacDonald

"De schrijfster neemt je mee in haar verwondering en nieuwsgierigheid over de natuur. Ik verwonder mezelf ook elke dag weer en daarom is het heel herkenbaar en extra leuk om te lezen."

Boswachter Mirjam


Bloeiende duinen

Rolf Roos

"Een aanrader voor iedereen die het verhaal over de Nederlandse kust wil induiken!". Als Beschermer van het Zuid-Hollands Landschap krijg je ook nog eens €10 korting via deze pagina

Boswachter Menno


Verweven leven, de verborgen wereld van schimmels 

Merlin Sheldrake

Te koop bij: bol.com

"Dit is een pittige! Het gaat over paddenstoelen en hoe die samenwerken met bomen en planten. Ik lees het nu al voor de tweede keer..."

Vrijwilliger Jan (gids op Ockenburgh/de Zandmotor)


Niet zonder elkaar

Louis Schoonhoven

Te koop bij: bol.com

"Over bloemen, muggen en andere insecten. Een mooie beschrijving over hoe dit allemaal met elkaar verbonden is."

Vrijwilliger Jan (gids op Ockenburgh/de Zandmotor)