Leuke adresjes

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens

Terras, museum, café? Je vindt het in de historische stadjes Haastrecht en Schoonhoven. Sowieso biedt de Krimpenerwaard genoeg adresjes om binnen op je gemak even rond te neuzen.

Haastrecht

Haastrecht heeft leuke winkeltjes, terrasjes én vier interessante adresjes.

  • Museum Bisdom Van Vliet is een bezoek waard. Het museum toont het in 300 jaar opgebouwde familiebezit van het geslacht Bisdom van Vliet. Maar het is vooral een heel uniek en waardevol museum als tijdsdocument van het wonen omstreeks 1900. 
  • En wat te denken van de prachtige Boezemmolen No. 6 waarvan binnenkort de wieken weer draaien. Je kunt zelfs meemaken hoe een deel van het land – gecontroleerd – onder water gezet wordt.
  • Achter de molen vind je De Hooge Boezem, een waterstaatkundig monument en een must voor vogelaars. Je kunt er te voet en op de fiets doorheen.
  • Bij Museumgemaal De Hooge Boezem kom je meer te weten over de waterhuishouding in dit prachtige veenweidegebied. TIP! Op 28 september 2017 is er weer een wandelarrangement 1672 waarbij je veel ontdekt over boeiende watergeschiedenis.

Schoonhoven

Verderop ligt Schoonhoven, de ‘Zilverstad’ waar het blinkt en schittert vanuit mooie etalages in monumentale pandjes. Daarnaast staat Schoonhoven bekend als historische vestingstad. (Je kunt ook even de pont nemen, over de Lek, richting die andere historische stad: Nieuwpoort.)

Klik op de foto voor meer informatie over Schoonhoven.

Theehuis

Langs de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek ligt Theehuis Onder de Pannen. Je staat sterk in je wandelschoenen als je hier niet even een lekkere stop maakt. Fietsers zijn ook hartelijk welkom!