Nieuwe bomen voor Rhijngeest

  • Nieuws
  • Nieuwe bomen voor Rhijngeest
donderdag 12 december 2019

Bomen (lees bossen) zijn van levensbelang voor onze natuur en voor onszelf! Ze voorzien ons van zuurstof, dienen als schuilplaats en bieden volop voeding voor allerlei dieren en planten. Ze zijn onmisbaar! Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan de komende periode aan de slag in haar gebieden met dank aan donateurs en Beschermers. In Rhijngeest gaan we bomen planten.

Rhijngeest is een uniek gebied doordat de ondergrond bestaat uit zowel zand, klei als veen. Hierdoor vind je in dit bospark een grote variatie aan planten, bomen en vogels. Naast het jaarlijks onderhoud dat het Zuid-Hollands Landschap uitvoert, herstellen we voor eind 2019 twee eikenlanen door de aanplant van nieuwe bomen. Deze bomen hebben al een redelijk formaat en door de aanplant brengen we de lanen terug in haar element.

Open

Tijdens de werkzaamheden blijft het terrein open voor het publiek, dat van harte welkom is om te wandelen. De bezoeker kan een afgesloten laan tegenkomen waar gewerkt wordt. Begin volgend jaar zullen de werkzaamheden afgerond zijn en kan er weer in alle rust gewandeld worden.

Geef om de natuur

Kom zelf ook in actie voor de natuur en bomen en steun het prachtige Rhijngeest of één van de andere gebieden van het Zuid-Hollands Landschap met een donatie zodat we nog meer bomen en struiken kunnen aanplanten en het gebied goed kunnen onderhouden. Klik op de button voor meer informatie.

Kom in actie voor de bomen