Nieuwe entree voor Staelduinse Bos dankzij lokale sponsoring

  • Nieuws
  • Nieuwe entree voor Staelduinse Bos dankzij lokale sponsoring
vrijdag 22 december 2017

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap werkt de komende periode aan de realisatie van een nieuwe entree van het Staelduinse Bos aan de Staelduinlaan in ’s-Gravenzande.

De nieuwe entree wordt echt van, voor en door de regio! Daar ben ik trots op.
Arjan van den Heuvel, regiohoofd Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

De verouderde parkeerplaats wordt opgeknapt en de militaire poort hersteld. Ook is er straks meer en betere informatie over het bos en het militaire verleden te vinden. Kortom een welverdiend en warm welkom bij de nieuwe entree voor het enige bos en grootste groengebied in het Westland.

Heropening voorjaar 2018

“De entree aan de Staelduinlaan is verouderd en de verharding van de oude parkeerplaats in het bos is versleten en daarom toe aan een grondige opknapbeurt”, aldus regiohoofd Arjan van den Heuvel van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. ”Wij willen de bezoekers een kwalitatief goede ontvangst bieden, een fijn bezoek aan de natuur begint immers bij de ingang van het gebied. Tegelijk verminderen wij de drukte en verkeersoverlast bij de entree aan de Oude Hooislag. De verwachting is dat de werkzaamheden in maart 2018 afgerond zijn.”

Bijdragen en sponsoring

De renovatie van de entree van het Staelduinse Bos kan worden gerealiseerd dankzij een bijdrage van de gemeente Westland uit het Omgevingsfonds Westland en bijdragen van Fonds Westland, Stichting Arie Kuiper Fonds, een gift van de Past Rotarians en sponsoring door onze aannemers leveranciers. “Hierdoor wordt deze nieuwe entree echt van, voor en door de regio”, zegt van den Heuvel trots.

Bezoek het Staelduinse Bos

 

De nieuwe entree wordt echt van, voor en door de regio! Daar ben ik trots op.
Arjan van den Heuvel, regiohoofd Stichting Het Zuid-Hollands Landschap