Overweldigende steun voor nieuwe natuur

Afgelopen jaar sloten we af met een actie om 658 nieuwe Beschermers (donateurs) te werven. Dit aantal was minimaal nodig om de recent aangekochte gronden tot nieuwe natuur te kunnen ontwikkelen. Maar liefst 663 mensen gaven gehoor aan onze oproep, waar we ontzettend blij mee zijn. Dat betekent dat onze boswachters de beheerplannen de komende jaren volledig kunnen gaan uitvoeren. Daarmee creëren we meer ruimte voor de steenuil, zandhagedis, koekoeksbloem en al die andere soorten die thuishoren in onze provincie. Een opsteker voor de natuur!

Natuur ontwikkelen, hoe doen jullie dat?

Als het gaat om voormalig grasland of bouwland, dan maaien we verschillende keren en zaaien we een mix van kruiden die in het gebied thuishoren. Daarna laten we de natuur in alle rust haar weg vinden. Zo ontstaat in enkele jaren een bloem- en kruidenrijk gebied, waar bijen, vlinders en vogels volop van profiteren. Soms moet een gebied eerst ontdaan worden van mest- en gifstoffen. Dan graven we de grond een stukje af voor we het gebied kunnen verschralen. Hieronder laat boswachter René zien hoe we dat in de uiterwaarden aanpakken.

Nog geen Beschermer?

In Zuid-Holland hebben we de minste natuur van alle provincies. Daarom doen wij er alles aan om dieren en planten te beschermen, zodat jij ervan kunt blijven genieten.

Ja, ik word ook Beschermer
 • Gezocht: 568 Beschermers

  Voor het eind van het jaar zoeken we 568 mensen die de Zuid-Hollandse natuur willen beschermen. Onze drukke provincie heeft meer natuur nodig. Ga jij de uitdaging met ons aan? Word dan vandaag nog Beschermer.

  Lees verder

  Lees verder
 • Natuurherstel nog steeds even noodzakelijk

  Gisteren heeft de kiezer gesproken waarmee een aardverschuiving in de Nederlandse politiek een feit is. Natuurherstel is vandaag en morgen even noodzakelijk als gisteren. Dertien groene organisaties roepen werk van maakt.

  Lees verder

  Lees verder
 • De mooiste boswandelingen

  Hoor je die bladeren knisperen onder je voeten en ruik je die heerlijke bosgeuren al? Met deze vernieuwde routes kom je vol energie weer thuis. Vraag ze gratis aan voor een prachtige herfstwandeling bij het…

  Lees verder

  Lees verder
 • Vacatures

  Interesse in een baan of vrijwilligersfunctie bij het Zuid-Hollands Landschap? Bekijk hieronder hoe jij kunt helpen om de natuur te beschermen. Kies uit betaalde banen, binnenklussen of buitenklussen.

  Lees verder

  Lees verder