Bijenstal 't Vogelhoff feestelijk geopend

Foto: Rita van de Poel - Bijenstal 't Vogelhoff Foto: Rita van de Poel
  • Nieuws
  • Bijenstal 't Vogelhoff feestelijk geopend
maandag 24 maart 2014

Onder grote belangstelling werd afgelopen weekend een nieuwe bijenstal geopend in ’t Vogelhoff aan de rand van Leiden. De stal is bijzonder omdat het via crowdfunding tot stand is gekomen en bestaat uit duurzaam gewonnen hout. De stal biedt beschutting aan tienduizenden bijen, zodat deze bestuivers hier veilig kunnen overwinteren.

Foto: Rita van de Poel - Bijenstal 't Vogelhoff Foto: Rita van de Poel

bijenstalDankzij de samenwerking tussen De Bijkerij, het Zuid-Hollands Landschap, de gemeente Leiden en vele particuliere donateurs staat er nu een robuust bouwwerk dat er jaren tegenaan kan!

Samen voor de buurt

Het initiatief voor de bijencampagne kwam van imkers Marcel Betgen en Peter van Proosdij, die merkten dat het steeds moeilijker werd om bijen te houden in het gebied. Op hun oproep geld te doneren voor de bouw van de bijenstal werd royaal gereageerd. Ook op andere manieren was er hulp: Het Zuid-Hollands Landschap stelde eikenhout ter beschikking uit eigen bos, Groen en Grondwerken zorgde voor transport en de studenten van de afdelingen Betontechniek en Bouwtechniek van ROC Leiden hielpen in de uitvoering.

Aanleg bijvriendelijke tuin

Binnenkort zal ook het voedselaanbod voor de bijen worden vergroot door heesters, kruiden en bomen aan te planten. Recreanten kunnen straks in ’t Vogelhoff genieten van een kleurrijke en bijvriendelijke tuin.

Volg de bijen op Facebook