Exmoor pony's aangekomen in Oostvoorne

Fotografie: Babette van der Wijst Fotografie: Babette van der Wijst
  • Nieuws
  • Exmoor pony's aangekomen in Oostvoorne
zondag 31 maart 2019

Goed nieuws! Afgelopen woensdag is de nieuwe kudde van 10 Exmoor pony's aangekomen in de Duinen van Oostvoorne. Deze nieuwe kudde gaat ons meehelpen in ons dagelijks werk in de duinen.

Fotografie: Babette van der Wijst Fotografie: Babette van der Wijst
Wacht nog heel even met het bewonderen van de nieuwe kudde, zodat ze in alle rust kunnen wennen
Joop Westerveld, boswachter Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Goed zorgen voor de natuur kunnen we niet alleen, daar hebben we veel hulp bij nodig. De financiële hulpvraag voor een nieuwe kudde in de Duinen van Oostvoorne was niet aan dovemansoren gericht! Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan onze wens voor een nieuwe kudde in de duinen. Daardoor hebben wij heel snel ons doel kunnen realiseren en staat onze nieuwe kudde NU al in de wei.

Aankomst

Afgelopen woensdag zijn de pony's aangekomen in Oostvoorne, waar ze onder toeziend oog van de boswachters voorzichtig de vrachtwagen één voor één verlieten. Boswachter Joop Westerveld is enorm trots dat de nieuwe pony's er zijn: "Ik zorg al meer dan 20 jaar voor de grazers in de Duinen en ben echt heel blij met deze prachtige Exmoor pony's die ons gaan helpen". Ze hadden wel wat overtuiging nodig van de boswachter bij het verlaten van de vrachtwagen, gelukkig weet hij wat ze lekker vinden! Wat hooi deed wonderen na een een lange rit.

Wennen

De komende weken zullen de pony's rustig wennen aan hun nieuwe omgeving en hun collega grazers op een afgesloten plek in de duinen. We verwachten dat de laatste IJslandse pony ook snel een kijkje zal komen nemen om vervolgens de nieuwe kudde op sleeptouw te nemen in het gebied. Ze weet er immers de weg!

Even geduld

Het is natuurlijk heel verleidelijk om nu al een kijkje te nemen bij de nieuwe pony's. Toch is het verzoek van de boswachters om je nieuwsgierigheid nog heel even te bedwingen. We willen de kudde graag in alle rust laten wennen voordat ze losgelaten worden in hun nieuwe leefgebied. Dat zal heel binnenkort gebeuren! We houden jullie op de hoogte. 

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws

Wacht nog heel even met het bewonderen van de nieuwe kudde, zodat ze in alle rust kunnen wennen
Joop Westerveld, boswachter Stichting Het Zuid-Hollands Landschap