Na Vogelhoff nu ook Bijenhoff in Oostvlietpolder

Foto: Ingrid Bertens Foto: Ingrid Bertens
  • Nieuws
  • Na Vogelhoff nu ook Bijenhoff in Oostvlietpolder
dinsdag 26 augustus 2014

Afgelopen zaterdag werd tijdens de Leidse Hooidagen een bijzondere samenwerking bezegeld. Het ROC Leiden, GAAGA architecten, de gemeente Leiden en het Zuid-Hollands Landschap gaan samenwerken aan de realisatie van ’t Bijenhoff in de Oostvlietpolder.

foto: Jordy KortekaasVan links naar rechts Peter van den Akker (Zuid-Hollands Landschap), Marcel Belt (gemeente Leiden), Swanette Jukema (ROC Leiden) en Esther Stevelink en Arie Bergsma (GAAGA architecten). – Foto: Jordy Kortekaas

’t Bijenhoff wordt een ideale plek voor bijen, vlinders en andere insecten door de aanleg van een bloemrijke tuin. In het gebied wordt een bijenstal gebouwd zodat er voldoende beschutting is voor deze belangrijke bestuivers. Tijdens excursies kun je de stal in om de honingbijen te bekijken. Er wordt ook een beleefpad aangelegd, waar je als bezoeker kunt leren hoe de bijendans gaat.

Meer natuur en cultuurlandschap in de polder

’t Bijenhoff is onderdeel van een groter stuk natuur dat het Zuid-Hollands Landschap gaat beheren in de Oostvlietpolder in opdracht van de gemeente Leiden. De volledige uitbreiding bedraagt zo’n 20 hectare, ’t Bijenhoff is ongeveer 0,5 hectare groot.

foto:Jordy Kortekaas
Foto: Jordy Kortekaas

Het project moet een toonbeeld van duurzaamheid en sociale betrokkenheid worden. Voor de bouw van de bijenstal wordt gebruikt gemaakt van hout uit de bossen van het Zuid-Hollands Landschap. Studenten van het ROC Leiden helpen met het ontwerp en het timmerwerk.

Bekijk meer foto’s

Naar verwachting is de bijenstal gereed in de zomer van 2016 en de inrichting met bijvriendelijke beplanting in het najaar van 2016.