Op rendierenspeurtocht in de kerstvakantie

Tekst + beeld: Annemarie Geerts Fischer Tekst + beeld: Annemarie Geerts Fischer
  • Nieuws
  • Op rendierenspeurtocht in de kerstvakantie
woensdag 26 december 2018

In de kerstvakantie kun je op rendierenspeurtocht door de Duinen van Oostvoorne. Tweeling Saar & Suus namen de proef op de som afgelopen maandag en ontdekten samen met hun familie de Duinen van Oostvoorne. Annemarie, de moeder van deze ondernemende tweeling, schreef er een blog over en maakte een leuk filmpje!

Hoe gezellig ook: het kerstdiner is over het algemeen een lange zit, met te veel eten en te veel drinken. Na het diner staat bij menigeen het braken nader dan het lachen want dat je echt té veel kunt eten, bewijs je immers alleen tijdens Kerst. Tweede kerstdag is dus een ideale dag om lekker naar buiten te gaan en al die kerststress en calorieën weg te wandelen. Kerstjurk en hakken uit en de wandelschoenen aan.

Rendierenspeurtocht

Bij het bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje zijn verschillende wandelroutes door de Duinen van Oostvoorne. En voor kinderen van 4 tot 12 jaar hebben ze gedurende de kerstvakantie (ook tijdens de kerstdagen) een rendierenspeurtocht uitgezet. Je krijgt tegen betaling van 4,50 een rendieren diadeem, een rugzak en een route met opdrachten. Via kronkelende bospaadjes wandel je onder sprookjesachtige bomen en ga je opzoek naar rendieren

Knutselen

Na de wandeling staat er in het bezoekerscentrum een beker drinken en iets lekkers uit een ouderwetse koektrommel voor de kinderen klaar. Daarna kunnen ze knutselen aan de knutseltafels of snuffelen tussen de boeken bij de tweedehands boekenmarkt.

Saar en Suus zeggen: Goedgekeurd!

Bekijk het leuke filmpje wat Annemarie maakte van de rendierenspeurtocht. Wil je meer zien van deze ondernemende tweeling en hun familie? Kijk dan op hun YouTube kanaal: Prinsessenspul.

Ga ook op rendierenspeurtocht deze kerstvakantie!