Nieuws

Wat kun je in de voorjaarsvakantie nou weer doen nu bijna alles dicht is of niet mag? Boswachter Mirjam heeft een idee: Vogelbingo! Heel simpel, maar o zo leuk. En kinderen steken er ook nog wat van op.
Wil jij als regiobeheerder eindverantwoordelijk zijn voor alle facetten van het dagelijks beheer van onze natuurgebieden? Heb je een overall-visie op en ruime ervaring met het beheren van dynamische natuur in een drukke regio? En ben je helemaal thuis in de beheercyclus van planning, uitvoering en evaluatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.
dinsdag 16 februari
Column: Waar is de mol?
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Ben jij een allround administratief medewerker met ruime ervaring met de financiële administratie, salaris- en projectenadministratie en ben je stressbestendig, secuur en flexibel? Dan hebben wij een uitdagende parttime baan voor je op ons kantoor in Delft.
Een regenachtige dag op Huys te Warmont. Ideaal weer om bomen aan te planten! Boswachter Maarten laat zien hoe we op dit landgoed een vervallen laan in ere herstellen. Daar hebben we weer jarenlang plezier van, zowel mens als dier.
Het Zuid-Hollands Landschap heeft onlangs winterverblijfplaatsen voor vleermuizen gerealiseerd in Fort Penserdijk nabij Brielle. De nieuwe verblijfplaatsen zijn geschikt gemaakt voor de gewone dwergvleermuis, grootoorvleermuis, ruige dwergvleermuis en watervleermuis, soorten die in de omgeving kunnen voorkomen. De kers op de taart zou de komst van de meervleermuis zijn.
dinsdag 9 februari
Schaatsen in coronatijd
IJs! Eindelijk kunnen de schaatsen weer uit het vet. We begrijpen als geen ander dat je graag naar buiten wilt om het ijs uit te proberen en wensen je heel veel winterpret. Maar we leven helaas wel nog steeds in tijden van corona. Daarom geven we dit jaar geen tips voor schaatslocaties, maar hebben we wel wat andere punten van aandacht.
vrijdag 29 januari
Column: Vroeg vroeger vroegst
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Regelmatig laat een van onze boswachters op onze website zijn of haar licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
donderdag 28 januari
Oproep aan de coronawandelaar
Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het druk in de natuur. LandschappenNL, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Dierenbescherming roepen op: ‘Wees welkom maar wandel lokaal, blijf op de paden en houd de hond aan de lijn’.
Ben jij leergierig en een aanpakker? Woon je in de omgeving Vijfheerenlanden en start je in september 2021 met de BBL-opleiding Bos- en natuurbeheer niveau 3? Kom dan ons regioteam Veenweiden versterken.