Nieuws

donderdag 1 november
De Elfenbaan wordt bijenparadijs
Vermeulen Groep en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap gaan zich de komende twee jaar samen inzetten voor de wilde bij op de Elfenbaan. Het doel van de samenwerking is het creëren van een ideale leefomgeving voor de bijen in dit natuurgebied waardoor het een jaarrond bijenparadijs wordt.
zondag 28 oktober
De Wilg
Langs sloten en weilanden, in museum De Koperen Knop, in plantsoenen, in het logo van het Zuid-Hollands Landschap, langs de Oude Maas, in de duinen... Overal in onze provincie kom je wilgen tegen. Bovendien vinden allerlei planten en dieren in de knoestige bomen een veilig plekje.
De Jacobaburcht bij Oostvoorne is een goed bewaard geheim vol historie, verhalen, planten en dieren. Medewerkers van Erfgoedhuis Zuid-Holland en het Zuid-Hollands Landschap komen er graag. Ad en Menno vertellen u waarom.
Het is prachtig weer en voor veel mensen begint de herfstvakantie bijna. Een perfect moment om lekker naar buiten te gaan. Om je op weg te helpen hebben we onze mooiste wandelingen op een rij gezet en voorzien van leuke wetenswaardigheden. Je kunt ze gratis downloaden. Veel plezier met onze nieuwe Bosroute Top 5!
In de maand oktober hebben de boswachters van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap extra hulp bij het beheer van de Slikken van Voorne. Net als voorgaande jaren grazen er deze maand zo'n 200 schapen op de slikken.
Bij het Vinetaduin, een natuurgebied van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, in Hoek van Holland staan sinds begin deze week prachtig beschilderde elektriciteitshuisjes. De huisjes zijn beschilderd met planten en dieren uit het lokale natuurgebied door ‘Graffitinetwerk’ in opdracht van de Gemeente Rotterdam.
woensdag 26 september
Veenweidepark wordt bijenparadijs
Vrijwilligers van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) hebben afgelopen zaterdag de eerste bijenplek ingezaaid in de Krimpenerwaard in het Veenweidepark bij Gouda. Deze bijenplek is onderdeel van de campagne Red de Wilde Bij.
Ooit domineerden kastelen van Hollandse edelen het huidige Zuid-Holland. Ze waakten langs Rijn en Maas en in de kuststreek over het land. Wat is er nog over van die middeleeuwse versterkingen? En kijk daar: fraaie buitenplaatsen met bos en landerijen! We maken een tijdreis door Zuid-Holland, op zoek naar de erfenis van Hollandse graven.
Het gaat niet goed met de essen in de Oostvlietpolder, aan de Vlietweg in Leiden. De bomen zijn er getroffen door de essentakziekte, waardoor takken van de zieke bomen afvallen. Het is een agressieve schimmelziekte die helaas in heel Nederland voorkomt.
vrijdag 31 augustus
Wild op de Wallen
Wild op de Wallen is een uniek logeerweekend in Hellevoetsluis van 8 t/m 9 september. Je krijgt de kans om te overnachten op bijzondere locaties op Voorne-Putten waar je kunt wildkamperen en - logeren. Ook bij het Zuid-Hollands Landschap doen we de poort open voor dit unieke wildkampeerweekend. Én we geven een overnachting cadeau!