Nieuws

donderdag 17 januari
Column: Zwanen
Menno van Lopik is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met zijn collega's houdt hij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Provincie Zuid-Holland gaat voor een leefbaar, mooi en soortenrijk Zuid-Holland. Dit beschrijft zij in de Uitvoeringsagenda Rijke Groenblauwe Leefomgeving. Dat is goed nieuws voor de natuur. Laat daarom op 20 maart a.s. je stem horen bij de verkiezing van een nieuw provincie bestuur zodat zij hiermee aan de slag kunnen!
Op het oude eiland IJsselmonde wonen zo’n half miljoen mensen. Zij leven in een landschap van snelwegen, olieraffinaderijen, scheepsbouw, rangeerterreinen, kassen. Plús: polderdijken, molens, kerkjes. Plús: unieke riviernatuur dankzij de dynamische invloed van eb en vloed. Van die natuur laat het Zuid-Hollands Landschap u meer en meer genieten.
zondag 30 december
Ecologie en economie
Het is nu belangrijker dan ooit om natuur in Zuid-Holland te koesteren en goed te beschermen. Want onze provincie is vol en wordt de komende jaren waarschijnlijk nog voller; dankzij economische groei en verder stijgende welvaart komen er steeds meer wegen en woningen. Michiel Houtzagers, directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap blikt terug en kijkt vooruit.
donderdag 27 december
Column: Vogellijm
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met haar collega's houdt zij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
In de kerstvakantie kun je op rendierenspeurtocht door de Duinen van Oostvoorne. Tweeling Saar & Suus namen de proef op de som afgelopen maandag en ontdekten samen met hun familie de Duinen van Oostvoorne. Annemarie, de moeder van deze ondernemende tweeling, schreef er een blog over en maakte een leuk filmpje!
donderdag 20 december
Column: Ploggen
Mirjam Eikelenboom is boswachter van het Zuid-Hollands Landschap en werkzaam in de regio Eilanden. Samen met haar collega's houdt zij een column bij in de Brielsche Courant. Iedere week laat een van onze boswachters zijn licht schijnen over de Zuid-Hollandse natuur.
Alleen bereikbaar met een klein voetveer is natuureiland Sophiapolder een bijzondere bestemming. Tot voor kort kon je het eiland niet in de wintermaanden bezoeken, maar dat is veranderd!
donderdag 13 december
Mooie successen in 2018!
Onze boswachters en vrijwilligers verzetten dag in dag uit veel werk om de natuur in onze provincie te behouden en om mooie groene plekken bij jou in de buurt te creëren. Maar ze kunnen het niet alleen. Steun van onze Beschermers is onmisbaar! Hieronder lees je welke prachtige projecten we hebben kunnen realiseren dankzij onze betrokken donateurs.
De kudde Schotse Hooglanders die grazen op het Eiland van Brienenoord verblijven tijdelijk ergens anders. Maandag 3 december verhuisde de kudde, die Stichting Het Zuid-Hollands Landschap helpt met het beheer, naar een ander gebied. Het voedselaanbod is in de wintermaanden te klein om op het eiland te blijven. In mei keert de kudde weer terug op het eiland.