Nieuws

Ben jij de nieuwe boswachter communicatie in onze mooie regio Kuststreek? Je staat stevig in je schoenen, hebt al enkele jaren ervaring in een groene omgeving. Voor communicatieklussen op het regiokantoor én buiten in de natuur draai jij je hand niet om. Het betreft een functie voor 28 uur per week.
donderdag 20 februari
Column: IJsvogels
Deze week zijn de eerste ijsvogelpaartjes gespot, een lieveling voor vele natuurfotografen. Dat snappen we wel! Met de felle kleurtjes is het een prachtvogeltje om te zien. Dit nieuws is ook niet stil voorbij gegaan aan onze boswachters. Boswachter Fred Spreen is boswachter in regio Kuststreek en schreef een column over dit kleine kleurrijke vogeltje.
maandag 17 februari
Vacature leden adviesraad
Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor de adviesraad voor circa 6 dagdelen per jaar. Heb jij tijd, energie en voldoende expertise om ons inhoudelijk geweten te worden en ons vanuit breder wetenschappelijke perspectief en maatschappelijke betrokkenheid te adviseren? En heb je een uitgebreid netwerk? Reageer dan op een van de onderstaande profielschetsen.
vrijdag 14 februari
Ontdek de stinsenplanten
De stinsenplant, aankondiger van het voorjaar. Het zijn een van de eerste planten die elk voorjaar tot bloei komen, ook dit voorjaar zijn stinsenplanten weer volop aanwezig in het Zuid-Hollands Landschap.
Sinds 2018 steunt Greenchoice het Zuid-Hollands Landschap bij het vergroten van de biodiversiteit op het Groene Strand in Oostvoorne. Dat is hard nodig, want de grote hoeveelheid stikstof die in het gebied neerslaat bedreigt kwetsbare planten en dieren. Samen met Greenchoice houden we het gebied open en zorgen we ervoor dat broedende vogels zich hier thuis blijven voelen.
Onze grutto's worden gruwelijk bedreigd door een nieuw vliegveld bij Lissabon. Om deze ramp af te wenden, vraagt de Portugese vogelbescherming om onze hulp. En die krijgen ze natuurlijk. Ook van u? Teken vandaag nog! Het originele bericht is te vinden op de website van De Vogelbescherming. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap moedigt iedereen aan om deze petitie te ondertekenen! De grutto mag niet verdwijnen.
Gemeente Westvoorne en Stichting Het Zuid-Hollands Landschap werken komende weken samen aan de Natuurboulevard in Oostvoorne. De Natuurboulevard bestaat uit de Strandweg plus de Boulevard die tot de Noordweg loopt.
Heb jij passie voor de natuur in de provincie Zuid-Holland? Ben jij een expert op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en het coördineren van de uitvoering daarvan door o.a. vrijwilligers en aannemers? Dan ben jij de boswachter die wij zoeken!
Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met het regioteam zorgt voor zowel het beheer van de diverse natuurgebieden als de belangenbehartiging, fondsenwerving en zichtbaarheid van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Kuststreek. Het betreft een fulltime functie (37 uur).
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de polder Hooge Boezem ingericht als piekwaterbergingsgebied, in combinatie met natuurontwikkeling. Op maandag 3 februari 2020 gaat het waterschap het waterbergingsgebied testen. Binnen een tijdsperiode van 48 uur wordt gecontroleerd 78.000 m3 water ingelaten. Op zaterdag 1 februari a.s. pompt Boezemmolen No.6 aan de Vlist al water in de berging. Dat gebeurt door vrijwilligers van Het Zuid-Hollands Landschap. De molen is open, kom je kijken?
Zet de voedertafel klaar, hang de vetbollen op (zonder netje!) en tel komend weekend de vogels in de tuin of op het balkon. Want op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari aanstaande houdt Vogelbescherming Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Door een half uurtje de vogels in de tuin of op het balkon te tellen helpt u mee aan het grootste burgeronderzoek naar natuur van Nederland.