Nieuws

Een gezonde en groene omgeving: zowel de provincie als het Zuid-Hollands Landschap vindt dit van onschatbare waarde. Het is bovendien een grote wens van veel inwoners van Zuid-Holland. Onze oproep om een steunbetuiging te tekenen voor meer beschermde natuur is in een paar weken tijd ruim 20.000 keer getekend. Vanmorgen heeft onze directeur Michiel Houtzagers deze steunbetuigingen in de vorm van een ‘wensboom’ overhandigd aan Berend Potjer, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.
De voormalige camping van Defensie in Hoek van Holland, het zogeheten Vafamil-terrein, is door de gemeente Rotterdam overgedragen aan het Zuid-Hollands Landschap. Het Vafamil-terrein (3 hectare) ligt tussen het Vinetaduin en de Hoekse Bosjes en wordt opnieuw door ons ingericht. Zo geven we de natuur meer ruimte en verbetert de biodiversiteit.
Wil jij werkervaring opdoen in ArcGIS PRO en Arcgis Online, je competenties verder ontwikkelen, je leerdoelen bereiken en werken bij een organisatie die ertoe doet? Dan hebben we een mooie kans voor jou, op een inspirerende plek midden in de natuur van de Krimpenerwaard.
Werk jij graag op het raakvlak van mens en natuur en lijkt het je leuk om nieuwe doelgroepen te bereiken en betrekken bij groen vrijwilligerswerk in Zuid-Holland? Leg je gemakkelijk contact met uiteenlopende partijen (van vrijwilligersgroepen en groene organisaties tot de Provincie Zuid-Holland) en is kennis en ervaring delen een van je kernkwaliteiten? Dan zoeken we jou!
Ben jij energiek, leg je makkelijk contact met gedreven vrijwilligers en heb je kennis van boerenlandvogels en het landschap waar zij goed in gedijen? Heb je passie voor patrijs, grutto en zwarte stern? Kan je zelfstandig werken en is het overdragen van kennis en kunde één van je belangrijkste drijfveren? Dan zoeken we jou!
Dit najaar wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het Boezemmolenpad in Haastrecht. Fietsers, en in het bijzonder scholieren, ervaren het huidige grindpad als minder comfortabel en kiezen daarom vaak voor een alternatieve route over de minder veilige West-Vlisterdijk. Die situatie wordt nu verbeterd. Hiervoor wordt het Boezemmolen pad in zijn geheel afgesloten, tussen maandag 11 oktober 6.00 uur en vrijdag 22 oktober 17.00 uur.
Het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland zijn verheugd dat de gemeenteraad van Rotterdam gisteravond heeft ingestemd met het bestemmingsplan ‘Oranjebonnen’. Dit is goed nieuws voor de inwoners van deze regio en voor de natuur: de Bonnenpolder blijft toegankelijk, open en groen.
Drie stranden langs de Nederlandse kust, waaronder de Kwade Hoek op Goeree-Overflakkee, ontvingen gisteren voor het eerst de Groene Strand Wimpel. Dit is een nieuw keurmerk, een aanvulling op de bekendere Blauwe Vlag. Een strand met Groene Strand Wimpel (of Groene Vlag) kan vanaf nu met recht de titel natuurstrand dragen.
donderdag 9 september
Vacature Boswachter Communicatie
Kun jij inwoners van Zuid-Holland warm maken voor de bijzondere natuur in deze dichtbevolkte provincie? Vind je het leuk om verhalen te vertellen, mensen te boeien en te betrekken? Heb je passie voor natuur, een vlotte pen en ervaring met PR en/of journalistiek? Dan kunnen we jouw talenten in ons team goed gebruiken.
Nergens in Europa staat de natuur zo onder druk als in Nederland. Geruisloos verdwijnen niet alleen zeldzame, maar ook heel gewone planten en dieren uit onze omgeving. Jaar in jaar uit. Vele onderzoeken hebben dit al laten zien. Er gaat buiten in de natuur iets fundamenteel mis, maar in de Haagse binnenkamers ging het de afgelopen tijd niet één keer over natuur.