Polders Poelgeest veiliggesteld!

Foto: Idde Lammers Foto: Idde Lammers
  • Nieuws
  • Polders Poelgeest veiliggesteld!
donderdag 10 juli 2014

Het Zuid-Hollands Landschap heeft de meest noordelijke polder van Polders Poelgeest aangekocht. Dit natuurgebied ligt in de buurt van Leiden en Oegstgeest en kan nu als één geheel worden beheerd.

De aankoop was mogelijk dankzij donaties van vele buurtbewoners, het Dinamo Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Progressief Oegstgeest en Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap.

Regiohoofd Maarten van der Valk: “We zijn heel blij dat we deze ontbrekende schakel in handen hebben gekregen. Nu kunnen we het gebied aantrekkelijker maken voor dieren en planten door het beheer aan te passen”. Zo wordt het gebied niet meer bemest, wordt er later in het jaar gemaaid en kiest het Zuid-Hollands Landschap voor natuurlijke begrazing. Deze aanpak leidt tot meer verschillende bloemen en insecten, waar vervolgens ook vogels en amfibieën van profiteren.

Meer wandelplezier voor recreanten

Bezoekers van Polder Poelgeest kunnen binnenkort ook genieten van de aankoop. De huidige wandelroute wordt uitgebreid met de nieuw verworven polder. Daarnaast onderzoekt het Zuid-Hollands Landschap of de tunnel onder het spoor kan worden gebruikt als wandelverbinding, zodat de Kager Zoom, Koudenhoorn en Warmond makkelijker bereikt kunnen worden.

Bekijk het gebied