Vacature programmamedewerker Erfgoed en Groen (0,8fte)

  • Nieuws
  • Vacature programmamedewerker Erfgoed en Groen (0,8fte)
zondag 21 juli 2019

Gezocht: een ondernemende programmamedewerker Erfgoed en Groen bij De Groene Motor (32 uur | 0,8 fte). Op enthousiaste wijze ondersteun je vrijwilligers(groepen in erfgoed en groen, je initieert en begeleidt diverse projecten, en geeft lopende projecten nieuwe energie. Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken?

Update: de reactietermijn is inmiddels verstreken.

De Groene Motor is sinds 2014 een programma in opdracht van de provincie Zuid-Holland dat zich richt op de ondersteuning van vrijwilligers in groen en erfgoed binnen de provincie Zuid-Holland. Het team van 6 medewerkers zet zich als netwerkorganisatie in om vrijwilligers op het gebied van natuur, landschap, erfgoed en stedelijk groen te ondersteunen en zelfstandig een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te laten leveren.De Groene Motor maakt organisatorisch deel uit van het Zuid-Hollands Landschap en heeft een zelfstandige positie.

De organisatie

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (1934) is een particuliere natuurorganisatie in de provincie Zuid-Holland die natuur, landschap en erfgoed beschermt en verbindt aan mensen. Wij doen dat samen met onze professionals, vrijwilligers, donateurs en bezoekers omdat wij natuur, landschap en erfgoed door willen geven aan toekomstige generaties. Onze toekomstvisie is vastgelegd in het meerjarenbeleidsplan 2019-2023. De organisatie bestaat uit een deskundig en bevlogen team van ca. 50 medewerkers, verdeeld over de afdelingen T & O (Terreinen en Opstallen), Vrijwilligers/De Groene Motor, Financiën & Bedrijfsvoering en MCF (Marketing, Communicatie en Fondsenwerving). Het hoofdkantoor is vooralsnog gevestigd in Delft.

Wat ga je doen?

Je gaat werken als programmamedewerker van De Groene Motor. Iedere programmamedewerker heeft contact met vrijwilligersgroepen en burgerinitiatieven. Binnen het team ligt jouw focus op het ondersteunen van vrijwilligers(groepen) op het thema Erfgoed en Groen. Je initieert projecten voor vrijwilligersgroepen op groen erfgoed en geeft lopende projecten nieuwe energie. Je onderzoekt waar kansen en behoeftes liggen en op welke manier De Groene Motor kan ondersteunen. Daarnaast werk je op de inhoud mee aan lopende projecten binnen het team en werk je samen met onze ketenpartners. De lopende projecten hebben onder andere raakvlakken met veilig werken in het groen, de voucherregeling, vrijwilligerswerk met statushouders en boerenlandvogels. Je bent aanspreekpunt voor zowel burgers als betrokken maatschappelijke organisaties (loketfunctie).

Wie zoeken wij?

Je bent van het ondernemende type, kan structuur brengen, zaken analyseren en uitzetten, werkt zelfstandig én als teamspeler en acteert actief naar de buitenwereld als verbinder en promotor. Je hebt een relevante opleiding op MBO+/Hbo-niveau, bij voorkeur aantoonbare ervaring en affiniteit met het veld van groen vrijwilligerswerk zodat je samen met je collega’s groene vrijwilligers de juiste kennis en onder-steuning kunt geven. Je hebt goede contactuele eigenschappen en onderhandelingsvaardigheden, bent pro-actief, praktisch en uitvoeringsgericht en hebt ervaring in het initiëren en begeleiden van projecten. Je bent flexibel inzake de werktijden (avonden-/weekenden).

Wat bieden wij?

Vooralsnog een aanstelling van 1 jaar voor 32 uur, die afhankelijk van de financiering en je functioneren omgezet kan worden in een vaste aanstelling. Salariëring bedraagt schaal 6 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Je werkplek is in 2019 het Meisjeshuis in Delft. In 2020 verhuizen ZHL en De Groene Motor naar een andere locatie binnen de provincie Zuid-Holland.

Update: de reactietermijn is inmiddels verstreken.

De eerste gesprekken zullen in de vorm van speeddates plaatsvinden op maandag 26 augustus a.s. De tweede ronde staat gepland op donderdag 29 augustus a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.